5000 € podrške Opštine Kotor, članovima Maslinarskog društva Boka


20.05.2022.

U Sekretarijatu za privrednu djelatnost, komunalne poslove i saobraćaj u Opštini Kotor, potpisan je ugovor između Opštine i Maslinarskog društva Boka o podršci iz budžeta opštine za razvoj maslinarstva za 2022. godinu. Korisnici su članovi Društva sa teritorije opštine Kotor. 
Na konkursu Opštine Kotor za dodjelu sredstava podrške iz budžeta opštine za razvoj poljoprivrede u 2022. godini, Maslinarskom društvu Boka, odobreno je 5000 € za nabavku mašina i sadnica. Ostatak sredstava za nabavku istih, obezbijediće Društvo iz svog budžeta dok će, maslinari, prilikom preuzimanja mašina plaćati 50% nabavne cijene.
Nabavka je u toku i očekujemo prijem robe i sadnog materijala za desetak dana kada ćemo, pozvati maslinare sa spiska prijavljenih korisnika, da preuzmu mašine i sadnice po beneficiranim cijenama.
Realizaciju podrške, kao i kompletan izvještaj prema donatoru, Društvo je dužno da završi do kraja decembra mjeseca, ove godine.
Ova podrška predstavlja veliki doprinos jačanju maslinarstva na teritoriji opštine Kotor i namijenjena je maslinarima, članovima Društva koji još nisu registrovani kao proizvođači jer, tek počinju ili obnavljaju ovu djelatnost. Društvo, kao tehnički servis članovima, obezbjeđuje opremu, mašine i sadni materijal i ekološki prihvatljiva sredstva za borbu protiv maslinine muve, po najpovoljnijim cijenama i kao garant sprovođenja mjera podrške u maslinarstvu, učestvuje na konkursima koje opština objavljuje svake godine, počevši od 2017.
Na ovaj način, svim članovima je olakšan pristup (što i jeste zadatak udruženja) informacijama i izvorima podrške. Nabavkom više jedinica od odbavljača s kojima sarađuje skoro 20 godina, Društvo ostvaruje veći popust, što je i za opštinu i za maslinare dobro jer, uz ovu tehničku podršku Društva, za ista sredstva podrške u budžetu opštine, veći broj maslinara mogu biti korisnici.

Zaključak: Udruživanje se isplati!

V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo