Trening 2 za maslinare, u Splitu


01.05.2022.

13 i 14. maja 2022. u Splitu će biti održana, druga po redu, radionica za maslinare, u organizciji Instituta za južne kulture i melioraciju krša. Pozivamo zainteresovane maslinare, naročito saradnike na projektu COOPeR - Jačanje konkurentnosti maslinarske proizvodnje u programskom području kroz prekograničnu saradnju HR-BA-ME (kofinasiraju ERDF i IPA II funds of the EU), da prisustvuju naprednoj obuci. Klikom na ljubičasto polje ispod, možete pogledati agendu. 

Radionica 2 za maslinare, 13 i 14. maja 2022. u Splitu
Poštovana / ni
Obavještavamo vas o održavanju dvodnevne radionice za maslinare (napredni nivo) 13. i 14. maja 2022. godne, u Splitu, u organizaciji Instituta za južne kulture i melioraciju krša, Sveučilišta u Splitu.

Projekti partner PP3, u projektu "Jačanje konkurentnosti maslinarske proizvodnje u programskom području" - COOPer HR-BA-ME371_Interreg prekogranična saradnja  (Interreg Cross Border Cooperation Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro) iz Hrvatske, ko-finasiran sredstvima ERDF i IPA II CBC 2020-2024, organizuje drugu radionicu za maslinare, čiji je sadržaj kreiran na osnovu iskazanih potreba maslinara, privrednika, proizvođača maslinovog ulja i drugih proizvoda od masline u sprovedenoj anketi u okviru projekta.  

Druga radionica je namijenjena maslinarima koji žele unaprijediti svoja postojeća znanja u oblasti maslinarstva.
U prilogu  je raspored i sadržaj programa obuke. Obaveza nam je da uključimo i ostale učesnike (stejkholderi) u projektu COOPeR koji su se upisali u Bazu podataka o maslinarskoj proizvodnji na području Boke Kotorske.
Uslovi su, kao i prošli put isti. Na žalost, nismo u mogućnosti obezbijediti nadoknadu troškova za put i prenoćište (te troškove, svaki učesnk snosi lično). 
Kao i za prethodnu radionicu, prisustvo radionici u hotelu Briig, obroke i osvježenje za vrijeme dvodnevne obuke, kao i organizovan prevoz do /od mjesta održavanja praktičnih vježbi  objede, obezbijeđuje organizator (besplatno) za sve učesnike.
Nadamo se da će se, osim maslinara koji su prisustvovali prvoj obuci 14. i 15. oktobra, prošle godine, pozivu odazvati i drugi učesnici u projektu kojih, u našoj bazi podataka, za sada, ima 40.

Do sada se 6 maslinara prijavilo za učešće na radionici. Zbog ograničenog broja učesnika, molimo sve zainteresovane da se na vrijeme prijave.

V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo