OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju


13.10.2016.Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju

Na imanju Bilaja Kraje iz Ulcinja, održana prezentacija Jolly mašina za berbu masline. Ovaj mladi čovjek uzgaja 3100 stabala masline na dvije parcele u selima Pistula i Zoganje i proizvodi ulje "Golden drops". Gledali smo ga u emisiji Agrodan, ali ovo treba vidjeti uživo.

Svaka čast!

Maurizio Mastrolorenzi, generalni export manager italijanske firme Jolly za cijeli svijet, zajedno sa zastupnikom za Balkan, Fanitom Žuvelom, Marijom Žuvelom i V.Đ. posjetio je ovog proizvođača masline, na imanju u Pistuli i Zoganjima kod Ulcinja, gdje je predstavio i najnoviji model tresača sa baterijskim punjenjem za berbu masline. 

Nakon obilnih kiša prethodnih dana, vrijeme nas je poslužilo i dozvolilo da uživamo u izuzetnom prizoru, 3100 maslina na dvije parcele površine 30000 m2. Arbekino, španska sorta koju gaji gospodin Kraja, okitila se plodovima, kao grozdovima. Nevjerovatna slika.

Priprema terena za berbu (kosidba, postavljanje mreža...) i adaptacija i opremanje posebne prostorije za smještaj hiljadulitarskih tankera od rostfraja za čuvanje ulja, trenutno okupiraju sve raspoložive resurse ovog, za crnogorske prilike veeelikog proizvođača.

Naviknuti na beskrajne površine pod maslinom, naročito u Pulji, Italijani sigurno nisu ovo doživjeli kao mi, Bokelji, čija su  imanja usitnjena i nepovezana a najčešće i teško pristupačna u višim, kamenitim predjelima.

Sam teren, ravnica, plodna zemlja i dobra infrastruktura dobro su polazište za ovog maslinara ali njegovo, nesumnjivo veliko zalaganje, poštovanje struke i nauke (redovna primjena agro i pomotehnike, navodnjavanje i pravovremena zaštita, ručna berba, brza prerada...) donijeli su mu rezultate vrijedne svakog poštovanja.

Koliko će Bilaj Kraja preraditi ploda masline saznaćemo na kraju ove sezone, ali jedno je sigurno, ulja mu neće faliti. Već planira plasman svog proizvoda i vjeruje da će sve uspjeti da proda stranim kupcima, naročito onima koji borave u Tivtu, na adresi Portomontenegro.

V.Đ.

Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju Prezentacija mašina za berbu masline u Ulcinju 

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo