OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Mašine za berbu masline


22.09.2016.

Preuzete mašine za berbu masline uvezene iz Italije preko zastupničke firme Fanito sa Korčule (Vela Luka).

Nakon završene procedure, mašine su spremne za distribuciju članovima Društva, po veoma povoljnim uslovima za redovne članove 615 €/kom (uključeni svi troškovi:PDV, carina, špedicija...) na 10 mjesečnih rata.


Planirani uvoz mašina za berbu masline (električni tresači) italijanskog proizvođača firme Jolly, uspješno završen zahvaljujući dobroj saradnji sa zastupničkom firmom Fanito Žuvela iz Vele Luke na Korčuli.

Prezentaciju ovog i drugih modela, maslinari, članovi Društva i predstavnici Udruženja maslinara iz Budve, Bara i Ulcinja, imali su prilike vidjeti i oprobati se u rukovanju njima, na prezentaciju koju je odradio vlasnik firme gospodin Fanito Žuvela, čuven po svome ulju ''Torkul''.

Na poziv ostalim udruženjima maslinara da nam se pridruže u nabavci ovih mašina čije su performanse ostavile odličan utisak na prisutne na prezentaciji, kako bismo svi skupa ostvarili najveći popust u cijeni, samo je Udruženje maslinara Budva potvrdilo zahtjev za jedan broj mašina.

Vjerovatno je nedovoljna upoznatost sa olakšicama koje u berbi, najskupljoj i najtežoj fazi od uzgoja do prerade donosi ova mašina,  kao i očigledno slab rod masline ove godine doveo do ovako slabog odziva maslinara ali, sigurni smo da će, kada budu ljudi uvideli prednosti ovakvog pomagala koje mogu dobiti po veoma povoljnim cijenama, svi koji imaju maslinjak i beru maslinu biti zainteresovani za nabavku u narednom ciklusu.

Dotle, Društvo će organizovati još prezentacija o čemu će maslinari biti blagovremeno obaviješteni.

Međutim i u ovm slučaju, Maslinarsko društvo Boka ostvarilo je više nego povoljne uslove plaćanja, što će krajnjim korisnicima omogućiti sigurnu i jeftiniju kupovinu, po mnogo nižim cijenama nego u maloprodaji.

Cijena po jedinici za redovne članove iznosi 615.00 € a oni, koji redovno uplaćuju članarinu zadnjih 5 godina, mašine mogu dobiti na odloženo plaćanje, na 10 mjesečnih rata, bez kamate.

Prema Programu mjera podrške za razvoj maslinarstva/poljoprivrede na teritoriji opštine Tivat, Sekretarijat za finansije raspolaže sredstvima iz budžeta Opštine Tivat namijenjenim za nadoknadu 30% utrošenih sredstava svakom članu Maslinarskog društva Boka,koji je upisan u Evidenciju maslinara na teritoriji ove opštine.

V.Đ.

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo