OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Izvještaj sa Skupštine


21.08.2016.Skupština 2016 (2015)

Juče je u Tivtu održana 12.Skupština Maslinarskog društva Boka. Izabrani su predsjednik, članovi UO i osnovan je Odbor za zaštitu starih maslina u Boki.


12. po redu, Skupština Maslinarskog društva Boka-Boka Kotorska, održana je u prijepodnevnim časovima  zgradi Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Tivtu.

U Sali za sastanke, koja ne odgovara najbolje potrebama ovakvog skupa, okupili su se članovi Upravnog odbora, predsjednik Društva i članovi iz sve tri Opštine u Boki, da sumiraju rezultate rada i planiraju dalji rad Društva.

Uprkos velikoj vrućini, turističkoj sezoni i ogromnim gužvama u saobraćaju, skupu je prisustvovalo 30 članova Društva, sa pravom glasa. Pozvani novinari nisu se odazvali pozivu.

Javnost, kao i institucije od značaja za sektor, informisani su ranije o održavanju Skupštine, putem medija, preko web starnice Društva, elektronskom poštom i telefonom. Članovi su upoznati sa pravom da predlažu i budu predlagani za članove Upravnog odbora i drugih tijela koje Društvo osniva radi lakšeg funkcionisanja.

Dostavljen im je Dnevni red i poziv da dostave predloge za svoje predstavnike u Upravi. Kako smo već pisali, na sastanku UO pred održavanje Skupštine, razmatrani su predlozi za mjesta predsjednika Društva i članova UO.

Za predsjednika Društava nije bilo drugih predloga, pa je za tu funkciju, za još jedan mandat, izabran Obrad Mandić, koji predstavlja Opštinu Herceg Novi.

Za potpredsjednike Društva izabrani su Krsto Bošković iz Tivta i Novak Đukić iz Kotora.

Članovi UO: 

Tivat: Duško Mikijeljević

         Vasko Ivošević

Kotor: Ivo Popović

         Čedo Nogo

H.Novi:Ilija Moric

          Savo Morović

Usvojeni su Izvještaj o radu u 2015. godini i Plan rada za 2016.

Usvojen je Finansijski izvještaj za 2015. i Plan za 2016.

Osnovan je Odbor za zaštitu maslina na teritoriji Boke

Razno: razgovaralo se o problemima članova, prije svega u ostvarivanju prava zaštite maslinjaka kao privatne imovine, ali i  zaštite od bolesti, štetočina...

Zaključeno je da saradnja sa Savjetodavnom službom još nije na zadovoljavajućem nivou.

Upravni odbor u novom sastavu, kao i Odbor za zaštitu maslina na teritoriji Boke, ssataće se početkom narednog mjeseca da upozna nove članove sa obavezama.

Predsjednik Obrad Manić UO nakon Skupštine

O ovim promjenama, Društvo će obavijestiti nadležne institucije. 

Nakon jednoipočasovnog radnog dijela Skupštine, uslijedilo je druženje uz skroman koktel. Društvo je dobilo još dvojicu mladih članova, iz Tivta.

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo