Bokeška maslina u Tivtu


02.07.2016.

Bokeška maslina u Tivtu, 1.jula 2016.godine


Fešta od masline, uspješno održana. 24 izlagača, 10 vrsta proizvoda, preko 1000 posjetilaca, zabava i degustacija za sve posjetioce.

Ako se kome nije dopalo, neka dođe ponovo 4.avgusta, na isto mjesto, biće još bolje.


U partnerstvu sa Turističkom Organizacijom Tivta, kojoj se posebno zahvaljujemo na ovoj podršci, a koja se postarala za prostor, marketing i muzičko-zabavni program, održana je 14. Bokeška maslina od osnivanja Društva do danas.

Od skromnih početaka, kada je na izložbi u Kotoru svoje proizvode izložilo svega 8 proizvođača iz Boke, pa naredne godine 12 izlagača iz Boke i Bara, do današnjih dana kada za učešće u izčložbenom dijelu vlada veliko interesovanje proizvođača iz cijele Crne Gore pa i zemalja u okruženju, Fešta je dokazala popularnost i kod  domaćih posjetilaca i njihovih gostiju i kao događaj koji promoviše ne samo zdravu hranu kao proizvod, već i selo kao nosioca proizvodnje, dobre životne navike i druženje.

Uz sve to, ovakve fešte obogaćuju turističku ponudu grada novim sadržajima, promoviše grad kao zanimljivu maslinarsko-turističku destinaciju, što opet, šalje i lijepu sliku o nama koji ovdje živimo.

Zahvaljujemo se na podršci O.Tivat koja će na ime podrške za organizaciju, na račun Društva prenijeti sredstva u iznosu od 135 €, JU Komunalno Tivat za prevoz i montažu stolova, Organizaciji Crveni Krst za ustupljene nedostajuće stolove i stolice, Parking servisu Garaže za besplatna parking mjesta za 15 izlagača iz udaljenih opština i RadioTivtu za medijsko sponzorstvo. Zahavljujemo i gospođi Ljubici Radanović koja nam uvijek pomaže u oranizovanju izlagača.

Više nego korektan odnos Uprave za inspekcijske poslove i Poreska Uprave, doprinosi popularizaciji maslinarstva i proizvodnje zdrave hrane a organizatoru olakšava sprovođenje aktivnosti.

Takođe, izražavamo veliku zahvalnost medijskim kućama Radio Kotor, Budva, Hercehg Novi, Radio Jadran, Dux radio, Boka News i drugima za besplatnoobavještavanje javnostio događajima koje organizuje naše Društvo, kao i za izuzetan doprinos našem radu i širenju maslinarske kulture uopšte, bez čega ni naš rad ni rezultati ne bi bili vidljivi.

Iako na samom početku turističke sezone, naša ,,Mala, lijepa fešta'' opravdala je očekivanaja. 24 izlagača iz Boke i drugih krajeva Crne Gore, predstavilo je svoje prizvode, više od 1000 posjetilaca posjetilo je štandove, degustiralo proizvode (maslinovo ulje, stonu maslinu, pršut, sir, vino, med i druge proizvode od i na bazi masline.

Lijepo vrijeme, odlična muzika i topla, domaća, primorska atmosfera učinili su da se veliki broj posjetilaca dobro osjeća, uživa u proizvodima i druženju sa proizvođačima, ali i da uz muziku orkestra Škuribanda i KUD Boka iz Tivta, zaigra na šetalištu.

To i jeste bila naša želja, da se svi i izlagači i posjetioci i organizator osjećaju dobro kao kod svoje kuće.

Pozvali smo sve posjetioce da glas o nama prenesu dalje, da nam se opet vraćaju i ponovo, 4.avgusta na istom mjestu, u isto vrijeme, zajedno sa nama provedu još jedno prelijepo veče.

V.Đ.

Štefica Seratlić, maslinovo ulje, stona maslina, pršut i sir Naša Mira Babić - i miris i ukus Mediterana

Bokeška maslina u Tivtu, 1.jula 2016.godine-Cimbaljević Uljara Abazović 

Božo Šaltić Redžep Kolar, sa nama od početka 

Proizvodi od drenjine, Mirjacic Vinarija Mašanović 

Najmalađi pčelar Pudar 

Eleonorini fantastični sapuni Prelijepa predstavnica Vinarije Vukmanović 

KUD Boka iz Tivta 

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo