OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Maslinarstvo za najmlađe


31.05.2016.Lustica 31.05.2016. Izlet trećeg/4 razreda OŠ Drago Milović iz Tivta, kao nagrada za najbolji rad, Putem stare masline

Odjeljenje 3/4 O.Š. Drago Milović iz Tivta, nagrađeno izletom na Lušticu. Dvadesetoro osnovaca, uživalo je u opuštenoj atmosferi, ljepotama maslinjaka i druženju.

Odjeljenje 3.4 OŠ. Drago Milović iz Tivta, nagrađeno za najbolji rad na temu ,,Putem stare masline’’ u okviru prezentacije iz oblasti očuvanja životne sredine, na ,,Dan planete zemlje’’, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, obišlo je Lušticu. Učenici su, sa nastavnicama Nevenkom i Jelenom i predstavnikom MDBoka, obišli nekoliko zanimljivih lokacija na Luštici.

Na seoskom domaćinstvu Štefice Seratlić u Zabrđu, gdje ih je ljubazna domaćica upoznala sa načinom uzgoja krava i svinja, procesom proizvodnje čuvenog sira i pršuta sa Luštice i pokazala process vakumiranja/pakovanja krajnjeg proizvoda, kobasice, longe… djeca su uživala u otkrivanju novihznanja.

Na terasi kuće Seratlića, sa koje se pruža jedan od rijetkih pogleda na ulaz u Boku, probali su proizvode po kojima je ova vrijedna žena poznata. Iako mali i sami su zaključili da je za ovakav proizvod potrebno mnogo rada i odricanja za što su pokazala poštovanje i iskrenu zainteresovanos,t što se vidjelo iz njihovih pitanja upućenih domaćici i pohvalama na račun proizvoda.

U ambijentalnoj cjelini u selu Klinci, na i  imanju Bogdana Kaluđerovića, djeca su obišla obnovljeno selo i sa velikim zadovoljstvom malih avanturista, pratila vodiča turističkom stazom masline, kroz visoku i gustu šumu lovora. Prelazeći preko prirodnih prepreka ali i onih koje su sastavni dio turističke ponude kuće: ''Potraga za skrivenim blagom'' prešli su put od Gornjih do Donjih Klinaca, usput ispitujući teren, prirodne ljepote ovog kraja i o svemu zapitkivali vodiča koji je sa velikim strpljenjem isrdačnošću odgovarao na njihova pitanja.

Nakon kratke pause, nastavili su put do plaže Žanjice, kroz prlijepe maslinjake na poluostrvu. Zadovoljni i razočarani što im nije bilo dozvoljeno kupanje u moru, vratili su se svojim kućama oko 16 sati. Zahvaljujemo vozaču Gašu, koji je sigurno vozio našu djecu i Jeleni Božić, koja je, u svojstvureportera bilježila detalje sa izleta, i zajedno sa nastavnicama brinula o bezbjednosti djece. Pozvala mališane na da svoje misli i ideje stave na papir i učestvuju u uređenju stranice za najmlađe maslinare u Maslinarskom Biltenu kao što su to već radili njihovi stariji drugovi.

 Na poljoprivrednom gazdinstvu Štefice Seratlić, koja proizvodi mesne prerađevine i sireve, od svinja i krava koje uzgaj ana sopstvenomimanju

 Prekrasan pogled sa terase kuće Seratlića 

 Degustacija proizvoda 

 Odmor pod maslinom 

Stazom masline do skrivenog blaga, djecu je proveo vodič Mile Ozbiljna pitanja osnovaca

                Osvježenje u hladu


web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo