OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Ugledni maslinari


20.10.2015.

Kakv otac, takav sin!Ugledni maslinari. Otac i sin, dr Vojo i dr Bojan Vučetić

Da se maslinarstvom uspješno može baviti uporedo sa zahtjevnim poslom ljekara, dokazuje porodica dr Voja Vučetića. Poznati hirurg i njegov sin predano održavaju maslinjak u Kavču.

Osim toga, ova porodica uglednih ljekara, na svom imanju... 

U Kavču, na imanju dr Voja Vučetića, poznatog hirurga iz Kotora, može se vidjeti sve što čini dobrog domaćina: uređeno imanje, lijep maslinjak, pčelinjak, ovce...

Primjer koji se sve rjeđe može naći u našem društvu; živjeti na selu, a ne proizvoditi hranu, makar za svoju porodicu, Vučetići ne opravdavaju. 

Njihov primjer je za svaku pohvalu. Domaćin nas je primio na maslinjaku koji održava zajedno sa sinom. Veoma uspješno, možemo reći. Savjete stručnjaka rado prihvataju, a sami dosta znaju i stalno proširuju znanje iz ove oblasti. Par godina unazad, na njihovim maslinama organizovali smo pokaznu rezidbu i oni su očigledno zahvaljujući svome ličnom usavršavanju, postigli lijepe rezultate.

U zasadu imaju sorte žutica, lećino, frantojo i koratina, koje su sadili pored starih maslina (lumbardeška, crnjaka...). Redovnom primjenom agrotehničkih i pomotehničkih mjera, bore se protiv nepovoljnih vremenskih prilika ali i štetočina i bolesti.

Ove godine, njihove mlade masline lijepo su rodile i Vučetići su ponosni na svoj rad. Plodovi su zdravi. U svakom slučaju, kada bi se birali najljepši maslinjaci u Boki, ovaj bi ušao u izbor.

Društvo želi inicirati takvo takmičenje, kako bi podstaklo ljude da se što više i stručnije posvete svojim maslinama, a da se istovremeno sačuva šarm ovdašnjeg načina života.

 Dr Bojan Vučetić, među maslinama  

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo