OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Umjesto Registra-Evidencija


18.11.2015.

U obavještenju koje smo danas dobili od Sekretarijata za finansije Opštine Tivat, kaže se da je ovaj organ, u skladu sa Zakonom o maslinarstvu i maslinovom ulju, prestao da vodi Registar maslinara. Umjesto toga...

Stupanjem na snagu Zakona o maslinarstvu i maslinovom ulju, 2014.godine, Opštine su oslobođene svih obaveza, što se maslinarstva tiče (o tome smo pisali u rubrici o Zakonu o maslinarstvu). Međutim, kako je i razvoj maslinarstva dio Strategije ruralnog razvoja Opštine Tivat, do 2020 godine, osnova za usvajanje Programa mjera podrške razvoju poljoprivrede na području istoimene Opštine, mora postojati neki spisak korisnika.

U tom cilju, vodiće se Evidencija maslinjaka, koja podrazumijeva upis (po zahtjevu vlasnika/zakupca)najmanje 20 stabala masline na jednoj parceli.

Maslinari, koji ispunjavaju uslove:posjeduju ili su uzeli pod zakup, najmanje 20 stabala na jednom mjestu, na teritoriji Opštine Tivat, treba da podnesu Zahtjev za upis u evidenciju (na pisarnici ili sa sajta Opštine). Pošto dobiju Rješenje o upisu u Evidenciju maslinjaka, postaju ravnopravni učesnici u raspodjeli podrške.

Napominjemo da ova evidencija nije osnova za porez ili druge obaveze, već služi za planiranje sredstava podrške, svake godine.

Izvinjavamo se maslinarima koje smo za to vrijeme, greškom upućivali da se upišu u pomenuti Registar.

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo