Stižu mašine i sudovi


15.09.2015.

U UTORAK 29.septembra u 18 sati, ispred Restorana Bokeljska kužina u Radanovićima (kod škole), MDBoka organizuje prezentaciju mašina i opreme Stihl, za održavanje maslinjaka.

Novi ciklus nabavke mašina iz programa za maslinarstvo, po nižim cijenama za članove...  


Odlukom Br: 1/09-2015 UO Društva, donijetom na sjednici održanoj u Tivtu, 09.09.2015.godine, obnovljena je praksa nabavke i distribucije mašina i opreme za održavanje maslinjaka u Boki.

Podsjećamo da je Društvo nabavljalo mašine u dva ciklusa godišnje, u proljeće i u jesen, po nižim cijenama, i do 27% i omogućavalo svojim članovima otplatu na 12 i 10 rata, bez kamate. Tako je u toku desetogodišnjeg rada, distribuirano 573 mašina.

Nakon višegodišnje obustave ove prakse, nastale zbog nesavjesnog ponašanja određenog broja ljudi koji su iskoristili članstvo u Društvu i uzeli mašine pod povoljnim uslovima za članove Društva i nisu izmirili obaveze, odlučeno je da takava praksa nije pravedna prema velikom broju savjesnih članova, zainteresovanim za nabavku mašina, te da se njima moraju mogućiti bolji uslovi nabavke a to je moguće jedino na ovaj način, kupovinom većeg broja mašina odjednom.

Raniji, dugotrajni pregovori sa dobavljačima, zbog promjena u politici proizvođača nisu rezultirali dogovorom, tako da planirani ciklus, u aprilu mjesecu ove godine nije realizovan. 

Nakon postignutog dogovora sa distributerima firme Štil, početkom ovog mjeseca, Upravni odbor je donio odluku da se pristupi nabavci i utvrdio uslove plaćanja

1.  Mašine i ostalu oremu za maslinarstvo moći će da kupi samo članovi Društva

2.  Po nižoj cijeni i na odloženo plaćanje bez kamate, na 5 do 10 rata, zavisno od visine iznosa, imaju pravo stari članovi Društva koji nemaju neizmirenih obaveza prema Društvu, najmanje 5 godina unazad

3.  Novi članovi (koji se mogu učlaniti prilikom preuzimanja mašine) mogu dobiti mašinu samo za gotov novac (isplata u cjelosti).

Društvo će, svakom članu pomoći prilikom podnošenja Zahtjeva za podršku iz Programa mjera za podršku razvoja maslinarstva (Agrobudžet i O.Tivat).

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo