OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Bokeška maslina u srcu Mediterana


03.07.2015.

Šetalište ispred Hotela Pine, Bokeška maslina, promotivno-prodajna izložba maslinovog ulja, proizvoda od masline i drugih domaćih proizvoda mediteranske ishrane, bogat sadržaj, praznik za sva čula.

Manje izlagača i posjetilaca nego prošle godine.


      Božo Šaltić  

           

Od 18 sati do ponoći, trajala je izložba lokalnih proizvoda. Članovi Društva, proizvođači registrovani za proizvodnju masline, maslinovog ulja i drugih proizvoda domaće ishrane, na najljepši način predstavili i ponudili na degustaciju svoje proizvode.

kao rezultat dvije (a izgleda i treće) nerodne godinea koje su za nama, osjeća se nedostatak ovog (domaćeg) proizvoda na našem tržištu. Sve je veće interesovanje za Ekstra djevičansko maslinovo ulje, kao i upotreba maslinovog ulja u ishrani, očigledno je poraslo.

Na izložbi su zato, nad osnovnim proizvodom, dominirali proizvodi od masline (konzervirana maslina, kozmetika, sapuni, suveniri od drveta masline). Od svega je bilo po malo. 

Od prijavljenih 26 izlagača, učešće je potvrdilo 20, a četvoro je odustalo u zadnjem treenutku. Ovako mali broj prijavljenih izlagača, logična je posljedica pomenutog stanja u maslinarstvu. Zalihe ulja su potrošene,  a ovo što je ostalo, više nema onaj kvalitet koji ga je krasio nakon berbe i prerade.

Međutim, odgovorno tvrdimo da su i ova ulja (proizvođača koje Društvo prati) najčešće jednakog kvaliteta, ako ne i bolja od mnogih koja se kao Ekstra Ekstra djevičansko ulje uvoze i prodaju na našem tržištu. 

Što savjetovati maslinarima: ,,use i u svoje kljuse'', pomozimo maslini da iznese plod, uložimo malo više truda u održavanje, zaštitu, berbu i preradu kako bismo došli do ujednačene proizvodnje, makar i manjih količina, ali boljeg kvaliteta ulja.

Obnavimo stare maslinjake, sadimo mlade masline gdje god za to postoji mogućnost, pokušajmo ukrupniti svoje maslinjake, dogovorom sa drugim vlasnicima i opštinskim službama.

Registrujmo se kao proizvođači kod MPRR i aplicirajmo za sredstva podrške iz Agrobudžeta. Lijepo upakovan proizvod, sa deklaracijom koja pruža osnovne podatke a ne zbunjuje i ne dovodi kupca u zabludu, daje proizvodu dodatu vrijednost i obezbjeđuje povjerenje kupaca, koje za nas proizvođače znači opstanak na tržištu, koje će tek preplaviti uvozni proizvodi sumnjiviog porijekla i kvaliteta. 

Onda će ovakve manifestacije biti više nego opravdane i poželjne, a proizvođači i potrošači zadovoljni kvalitetom ponude.

Zahvaljujemo za tehničku podršku:

TO Tivat (partner) za obezbijeđen prostor, muziku, štampani materijal; Komunalnom preduzeću Tivat, za besplatan prevoz mobilijara; D.O.O. Prakingservis i garaže za besplatna parking mjesta za izlagače iz udaljenih opština;AMD Pionir iz Tivta, za novčanu donaciju od 200 €; Hotelu Pine za posebno spremljenu paštu sa maslinama i tartufima.

Vatromet iz Portomonetenegra, uljepšao je manifestaciju.

Sve u svemu, praznik za sva čula.

Još jedna Bokeška maslina u Tivtu, planirana je za utorak, 04.avgust 2015. Vidimo se još jednom, na istom mjestu.

 Vuković Uljara Abazović    Med i proizvodi od meda Julka Rdaman, lijepa pčelarka, puna informacija za potrošače Sjajna zabava Hotel Pine, napravio paštu sa maslinama i tartufima; posluživali Ivan i njegova tetka Sonja Važni posmatrači: prof.dr.Vesna Đukić Berić, čijeg oca ime, nosi jedna ulica u Tivtu Redikul trio

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo