OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Maslinarstvo za najmlađe


07.05.2015.godineMladi maslinariu Klincima, kod Bogdana Kaluđerovića

Jednodnevni izlet za đake IV6 i VII4 g razreda OŠ Drago Milović iz Tivta, jedna od aktivnosti u projektu Maslinarstvo za najmlađe, koji od 2010. godine finansira O.Tivat..

Pedesetoro djece sa razrednim nastavnicama i predstavnikom Opštine Tivat, posjetilo je Lušticu.


Prijepodnevna šetnja kroz maslinjake na Luštici i posjeta obnovljenoj seoskoj cjelini u Klincima, seoske crkve, konoba, seosko gumno (djelo Bogdana Kaluđerovića), pokazala se ineteresantnom za djecu, podjednako kao i za njihove nastavnike.

Ova aktivnost, kao dio projekta Maslinarstvo za najmlađe, O.Tivat/MDBoka  koji je finansirala O.Tivat i koja svake godine organizuje izlet u maslinjake i zanimljive objekte sa aspekta seoskog turizma na teritoriji opštine, ima odličan odziv među osnovcima i njihovim nastavnicima.

Šezdeseoro đaka, IV6 i  VII4 razreda, sa nastavnicama Slavicom Lakić‡ević‡ i Vesnom Božović‡, uživali su u divnom ombijentu suncem okupanih maslinovih stabala na Luštici, kao i u obnovljenom, modernizovanom u okvirima autentičnog, prostora u selu Klinci.

Gostoprimstvo i razgovor sa ljubaznim domaćinom,  a onda šetnja kroz maslinjake i odlazak na plažu Žanjice, doprinijeli su dobrom raspoloženju djece, koja su nastavila druženje u autobusima, uz pjemu.

Nekoliko riječi o maslini, načinu uzgoja, radovima i berbi Igora Mamule, mast.Poljoprivrede, predstavnika O.Tivat i mnogo pitanja, upotpunili su obrazovni značaj ovog izleta.

Takođe, veliko interesovanje za ovu temu vlada među srednjoškolcima (učenici Gimnazije Kotor, bili su naši gosti na Berbi masline u Boki 2013. takođe u Klincima) i studentima Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, koji su voljni učestvovati u akcijama rezidbe i berbe maslina, što nas obavezuje da osmislimo aktivnosti i obezbijedimo sredstva za njihovo sprovođenje kako bismo mladoj populaciji približili ovu kulturu, koja je sastavni dio života stanovnika primorja.

         

 

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo