OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Maslinjak u januaru


26.01.2015.Maslinjak Neđa Radovića u Špuljama, selu iznad Herceg Novog

U selu Špulje, na oko 300m iznad mora i Herceg Novog, nalazi se maslinjak Neđa Radovića, do prošle godine jedva pristupačan, a sada lijep maslinjak sa blizu 300 stabala.

Čestitamo!

Neđo Radović, čovjek koji je svoj radni vijek proveo kao pomorac, neko kome nije potreba da se bavi poljoprivredom, ali nalazi u tome zadovoljstvo, oprobao se i u maslinarstvu, vrativši se porodičnom imanju na selu i obnovivši zapušten porodični maslinjak. Na položaju visoko iznad Herceg Novog, on je očistio, okosio i izgradio prilaze do tada teško pristupačnoj parceli pod starim maslinama.

Kultivisao je zemljište, isprojektovao i zasadio 260 mladih stabala u međuprostoru, obnovio postojeće i podigao nove suhomeđe, sproveo sistem za navodnjavanjekap-po kap i sada planira dalje radove na održavanju lijepog maslinjaka.

Predstoje mu poslovivi rezidbe i podmlađivanja starih stabala, kao i kako sam kaže planiranje nove sadnje koja će mu obezbijediti zdovljstvo, ali proizvodnju maslinovog ulja. 

Zahvaljujući blizini mora i planinskom vazduhu, dostupnoj vodi i olakšanom pristupu parcelama pod maslinom, ovaj vrijedni maslinar, član Maslinarskog društva Boka, očekuje i odličan kvalitet maslinpvog ulja.

Želimo mu sreću i uspjeh u radu. Pozivamo maslinare, naročite one mlađe, da se rukovode ovakvim primjerima i krenu u akciju. Društvo je tu da pomogne prije svega savjetom, ali i da uputi i pomogne maslinarima da ođu do sredsztva podrške i tako smanje troškove proizvodnje.

Špulje, selo iznad Herceg Novog, maslinjak Neđa Radovića maslinjak u Špuljam, mlade masline između starih Maslinjak u Špuljama, januar 2015 Maslinjak uŠpuljama, stare i mlade masline

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo