OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Podrška maslinarima Tivta, drugi put


24.12.2014.

Maslinarima iz opštine Tivat, upisanim u Registar maslinara koji vodi Sekretarijat za finansije, uz novogodišnju čestitku i poklon paket: makaze za rezidbu masline (Campagnola) i mreža za berbu (Puglieze).


Drugi put ove godine, sredstvima predviđenim za razvoj poljoprivrede i maslinarstva iz Programa mjera podrške koji Opština Tivat usvaja svake godine, maslinari iz ove opštine, upisani u Registar maslinara koji vodi gospođa Rdamila Kilibarda, savjetnica za poljoprivredu (Sekretarijat za finasije, ostvaruju podršku u vidu opreme za održavanje maslina i berbu.

Ove mjere imaju za cilj unapređenje tehnološko-tehničkih uslova proizvodnje i posebno, poboljšanja kvaliteta maslinovog ulja. Berbom,kao što je već svima poznato, a ne sakupljanjem opalog ploda, dobija se maslinovo ulje Ekstra djevičansko, sa sadržajem masnih kiselina (oleinska) nižim od 0, 8% i organoleptičkim osobinama propisanim za tu kategoriju.

Zaista možem biti zadovoljnii ponosni na maslinare Boke, koji u najvećem broju primjenjuju savremene principe uzgoja, održavanja i prerade ploda masline. Postoji, još uvijek jedan broj starijih maslinara koji se ne odriču tradicionalnog ali, to je ipak dio naše istorije i tako ga treba posmatrati.

25 korisnika sa spiska kojinam je dostavila pomenuta služba, odbiće u paketu, makaze i mrežu, poklon vrijedan 100€.

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo