OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Slow Food konferencija


22.10.-27.10.2014. Slow Food konferencija

U Torinu je održana deseta Slow Food konferencija zemalja članica. Ova međunarodna organizacija čiji je cilj promocija i očuvanje zdravih životnih navika i tradicije proizvodnje zdrave hrane, pronalazi, podstiče i pomaže proizvodnju zdrave hrane, na način i u uslovima u kojima je nastala.

Konferencija i Salondel Gusto, prvi put objedinjena manifestacija.


Desetogodišnjica posvećena svetu hrane. Slow Food je objedinjen u jedinstveni događaj, Konferencija Terra Madre i Sajam malih proizvođača iz celoga sveta.

Salon Ukusa i Terra Madre 2014  održan od 23 do 27 oktobra u Torinu, na sajmu Centro Lingotto Fiere, gdje je učestvovalo ''više od 1000 izlagača iz 130 zemalja, uključujući više od 300 Slow Food Presidia, kuvara, poljoprivrednika, ribara, akademika, zanatlija, predstavnika sveta vina i gastronomije i zajednica hrane Terra Madre (preuzeto sa sajta organizacije).

Vatromet boja, ukusa, jezika i narodnih nošnji obilježio je ovaj događaj kao spektakularan i iznad svega koristan za proizvođače i potrošače, podjednako. Mnogo je ozbiljnih apela i zahtjeva upućeno svjetskim liderima, onima čija je riječ odlučujuća u oblastizdravlja ljudi i životinja, ekonomije i očuvanja životne sredine.

Poruka sa konferencije: niko ne smije dati sebi pravo da u cilju ličnih ili interesa grupe ljudi, donosi pogrešne odluke, pogubne za stanovništvo i životnu sredinu. Odmah treba preduzeti mjere da se u svijetu ozbiljno rješava problem gladi i bolesti, te da se omogući svim ljudima da proizvode zdravu hranu i imaju pristojan život.

Arc of Taste (simbolično kao Nojeva barka) izložba proizvoda (voće, povrće, sjemnje, slatkiši, jela, hljebovi, sirevi...) tipičnih za zemlju iz koje dolaze, posebno oni kojima preti nestanak.

Slow Food konferencija Slow Food-Salon dell Gusto Slow Food Slow Food Slow Food Slow Food 


web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo