OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Mladi maslinari Grblja


09.06.2014.Mladi maslinari iz Grblja

Učenici četvrtog i petog razreda O.Š.Nikola Đurković u Radanovićima, sa nastavnicom Slobodankom Mrvaljević, održali ogledni čas čija je tema bila maslina. U prisustvu direktora škole, nastavnika i predstavnika Savjeta roditelja, đaci su uspješno prezentirali svoje znanje iz oblasti maslinarstva i izrazili snažnu emotivnu privrženost i poštovanje prema maslini kao simbolu generacijske veze i tradicije u porodici. 

Vremenski odlično isplaniran, bogat sadržaj, koncizno koncipiran, podjednaka uključenost svih učenika (njih dvadeset troje) samo su najkraći opis veoma uspješnog časa koji je osmislila nastavnica Slobodanka Mrvaljević. U prijatnoj atmosferi ali sa očigledno razvijenim osjećajem za red, rad i disciplinu djeca su pokazala izuzetnu sposobnost za timski rad i iznenađujući profesionalizam u pripremii vođenju prezentacija.

Ljubav prema onome što obilježva porodičnu tradiciju, sjećanje na pretke i osjećaj pripadnosti zajednici koja je oduvijek njegovala zajedništvo i solidarnost u ne lakim uslovima života na selu, sigurno će kombinovati sa znanjem i željom da još više nauče i doprinesu, prije svega opstanku, a onda i razvoju sela, koje smatraju svojim mjestom za život. Maslina je tu, svakako, neizostavni dio pejzaža ali i mogućnost za sigurniju budućnost porodice i zdraviji život.

Ova djeca pokazala su mnogo više od očekivanog, znanje, spretnost i spremnost da učestvuju u kreiranju sopstvene budućnosti. Namjera im je da osnuju Klub mladih maslinara pri školi, koji će učesatvovati u aktivnostima Maslinarskog društva Boka i biti dobra polazna osnova svim generacijama na putu podizanja svijesti javnosti o značaju maslinarstva kao zdravom životnom stilu i najzdravije na svijetu,mediteranske ishrane.

Jedan dio časa posvećen pripremi prezentacije zaključaka   Rad u grupama, odlični rezultati

Svi prate izlaganje svojih drugova  Strpljenje

Puno znanja  Na sva pitanja, imaju odgovor

Prezentacije su ocijenjene Na kraju, žure na čas engleskog jezika

Sve čestitke nastavnici Mrvaljević i njenim đacima.

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo