OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Konferencija u Briselu


08.04.2014. Brisel, izlaganje ministra Ivanovića

Konferencija ''Osnaživanje aktera ruralnog razvoja'' održana je u Briselu. Predstavnici Crne Gore, učestvovali na konferenciji, na kojoj je izlagao i ministar poljoprivrede, dr. Petar Ivanović.

U cilju zaustavljanja odumiranja sela, osipanja seoskog stanovništva i napuštanja poljoprivredne djelatnosti, planiraju se zajedničke aktivnosti EU i partnera sa prostora zapadnog Balkana.

Ostali učesnici: Ratko Bataković, Ilinka Beatović, Marija Mirjačić i Vesna Đukić.

"Jačanje aktera ruralnog razvoja" tema je konferencije u Briselu, kojom je predsjedavao komesar za poljoprivredu Evropske komisije, Dacian Ćolos.

Gospodin Ćolos je čestitao Ministarstvu poljoprivrede Mreži za ruralni razvoj Crne Gore i pohvalio  Ratka Batakovića, predsjednika Mreže, za izuzetno angažovanje na uspostavljanju i radu ove organizacije, na uspješno realizovanom projektu, naglasivši, da je neophodno uključiti sve aktere zainteresovane za razvoj poljoprivrede, što je veoma bitno za jačanje procesa koji se odvijaju od dna ka vrhu.

"Nema univerzalnih rješenja, već svaka zemlja za sebe treba da nađe ona rješenja koja će dovesti do najbržeg razvoja", istakao je komesar Ćolos.

U svom desetominutnom izlaganju, ministar Ivanović je predstavio najznačajnije vrijednosti koje Ministarstvo poljoprivrede nastoji ojačati, počevši od promjene svijesti građana i odnosa prema poljoprivredi, preko ciljane podrške pojedinim sektorima poljoprivrede, edukacije poljoprivrednih proizvođača, saradnje lokalnog stanovništva, opština i Ministarstva, jačanja udruženja poljoprivrednih proizvođača, do jačanja samopouzdanja mladih ljudi, zaključivši da Crna Gora ima kapacitet za značajne pomake u transformaciji poljoprivrede ka agrobiznisu.

"Drago mi je da ste se i sami uvjerili da crnogorska poljoprivreda ima potencijal i da ste se sreli sa vrijednim poljoprivrednim proizvođačima koji sa ponosom ističu da se bave poljoprivredom i u njoj vide svoju budućnost", kazao je ministar Ivanović, zahvaljujući na pozitivnim komentarima iznijetim od strane učesnika konferencije (citat sa sajta Ministarstva poljoprivrede).

U radu konferenciji su, osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede i predsjednika Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, Ratka Batakovića, koji se takođe obratio sa govornice, učestvovale su i Ilinka Beatović, Opština Nikšić, Marija Mirjačić, Proizvodi od drenjine i Vesna Đukić, Maslinarsko društvo ,,Boka''.

 Brisel, konferencija u toku Na konferenciji 

 Konferencija u Briselu 

Brisel  Brisel  Brisel

BriselBrisel  

Brisel  Brisel

Brisel  Brisel

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo