OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Crna Gora i Poljska u projektu koji finansira EU


16-19.03.2014.Trening u Maestralu
Projekat “Nova uloga organizacija civilnog društva u implementaciji i monitoringu javnih politika na lokalnom nivou”
TRENING: Metodologija za pripremu, implementaciju i evaluaciju strateških planova razvoja opština (predavanje i radionice) održan u hotelu Maestral, od 16-19 marta ove godine.
U projektu koji realizuje Institut za strateške studije i projekcije iz Podgorice, u saradnji sa CASE institutom u Poljskoj i Centrom za evropsko obrazovanje iz Podgorice, a koji finansira Evropska unija, učestvuju predstavnici opština, javnog sektora i nevladinih organizacija.
Opštinu Tivat predstavljaju Jovanka Laličić, glavni administrator, Zvonko Dubravčević, Kancelarija za pripremu, pisanje i implementaciju projekata, Kristina Petrović, Ustanova za ni rad, Đorđe ZTrajčevski NVO Pravi put, Pina Bubanja NVO Ars presaentia i Vesna Đukić, NVO Maslinarsko društvo Boka.
Trening za monitoring strateških planova razvoja (II i III modul) održan je u periodu od 16 – 19.marta 2014. godine u hotelu Maestral u Miločeru.
Ovo je nastavak treninga (I modul) organizovanog u oktobru prošle godine, na Cetinju.
Trening će voditi eksperti iz CASE instituta iz Poljske, Dušan Vujović i Leopold Rollinger i nastavak je treninga (Imodul) iz oktobra mjeseca prošle godine.
Treningu su prisustvovali predstavnici NVO-a i lokalnih samouprava iz Tivta, Cetinja, Danilovgrada, Kolašina, Mojkovca, Žabljaka, Bijelog Polja, Berana,Plava i Andrijevice.
Na kraju trodnevne obuke, polaznici su dobili Diplomu o uspješno završenom treningu.
Komentar autora: veoma dobro organizovana nastava i radionice, mnogo korisnih informacija ne samoza službenike lokalnih samouprava, već i za rad NVO. Predavači su u potpunosti predani informisanju i osposobljavanju polaznika za potrebe pripreme, sprovođenja i kontrole stepena sprovedenosti projekata na nivou opštine, koja obezbjeđuje transparentnost u radu, visok stepen organizovanosti i profesionalan odnos prema svim uključenim subjektima (nosiocima projekata, implementatorima, korisnicima, donatorima, javnosti...).
Takođe, ova metodologija, u potpunosti se može primijeniti i u radu NVO, kada su u pitanju planiranje i izvještaji o sprovedenim projektima jer se kroz razne tabele prati tok aktivnosti od ideje do realizacije i može se koristiti i kao izvor podataka za statističku bazu.
Sve pohvale organizatoru i predavačima. Hotelu ''Maestral'' najviše ocjene za uslove koje obezbjeđuje za potrebe održavanja ovakvih skupova.
trening u Maestralu Monitoring strateških planova razvoja opština Monitoring strateških planova razvoja Opštine Tivat Hotel Maestral              Hotel Maestral               Maslina ispred hotela Maestral
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo