Gornjolastovljani, čiste maslinjake


16.03.2014.Na imanju Mata Nikolića

Gornja Lastva (Tivat), mještani čiste maslinjake. Počeli su sami, a pomoći će im  Fondacija Princ Nikola Petrović. Projektom rukovodi NVO Napredak iz Gornje Lastve. 

Ovo je samo jedan, u nizu planiranih koraka ka ostvarenju njihove ideje povratka stanovnika u selo.

Zavičajno kulturno udruženje Napredak iz Gornje Lastve (Tivat) primjer je koji treba slijediti. Njihovi projekti, među kojima i ovaj koga finansira Fondacija Princ Nikola Petrović, imaju za cilj oživljavanje sela i očuvanje tradicije i kulturnog nasljeđa ovog prostora.

Očišćen maslinjak, predstoji rezidba Čišćenje Marija Nikolić, Novak Đukić i Čedo Nogo Marija Nikolić, Novak Đukić i Čedo Nogo Stari bunar na imanju Nikolića Kao iz bajke

Između ostalog, planirali su očistiti i urediti maslinjake u selu, urediti zajednički prostor u selu, obezbijediti vodu, a onda nastaviti dalje u svojoj namjeri da podstaknu ljude da se vraćaju svojim korjenima i sačuvaju od zaborava kulturu i način života, koji je obilježio ovaj dio Boke Kotorske.

Sa Marijom Nikolić, arhitektom iz Tivta (ZKU Napredak), Novak Đukić i Čedo Nogo, inženjeri agronomije, procijenjuju na terenu, obim poslova.Rezidba masline sliedi odmah nakon čišćenja.

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo