OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Delegacija EU u Herceg Novom


07.03.2014.Delegacija EU posjetila i porodicu Dautović

U organizaciji Opštine Herceg Novi i NVO Eco Centar Delfin, predstavnici Delegacije EU, posjetili poljoprivrednike u selima iznad Herceg Novog.

Nakon održanog sastanka sa ribarima u zgradi Opštine, kome su, osim šefa Delegacije EU (Alberto Cammarata), prisustvovali i predstavnici Opštine, gosti su obišli proizvođače sira, krompira, povrća i jabuka na Vrbanju. 

Sastanku sa ribarima, održanom u sali za vjenčanja Opštine Herceg Novi, prisustvovali su i potpredsjednici Opštine Herceg Novi Mladen Rostović i Jovan Subotić, kao i savjetnica za poljoprivredu, Dragica Nedović.

Gosti su imali priliku da se upoznaju sa ljepotama ovog kraja na više od 1000m nadmorske visine, sa proizvodima domaće ishrane, ali i sa problemima koji neizbježno prate poljoprivrednu djelatnost, posebno u otežanim uslovima, kakvi su u ovom kamenitom kraju.

Visoravan na kojoj leži Vrbanj, pravo je mjesto za uzgoj ovaca, koza i krava, ali je glavni problem, kao u ostalom u svim piljoprivrednim granama, nedostatak radne snage. Selo je opustjelo,bivši žitelji dolaze samo vikendom,  te se na prste jedne ruke mogu izbrojati gazdinstva koja još proizvode prvoklasan sir iz mješine, kajmak i pršut.

Korenasto povrće i krompir gore odlično uspijevju, pa je cvekla veličine malog tanjira, uobičajena pojava.

O gostoprimstvu ovih ljudi može se govoriti samo u superlativu. Dautovići, drže veliki broj koza od čijeg mlijeka prave odlične sireve a od mesa, kastradinu. Hljeb, ispečen na drva, koji je za goste napravila gospođa Dautović, ostavio je prisutne bez komentara.

Sve je pratila RTVCG i lokalne RTV stanice.

 Delegacija EU u Herceg Novom Delegcija EU u Hercg Novom Divan pogled na livade i planinske vrhove Proizvođači povrća

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo