OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Završen Sajam masline i vina, u Bijeloj


10.02.2014.Maslinovo ulje i masline za degustaciju

Dvodnevna prodajna izložba maslinovog ulja, proizvoda od masline, vina i ostalih proizvoda mediteranske ishrane, uprkos jakoj kiši, najposjećeniji i najbolje organizovan do sada.

Sjajan sajamski nastup četrdesetdvoje izlagača iz Boke, Budve, Bara, Sutomora, Ulcinja, Cetinja, Podgorice, Nikšića.

Novo stablo masline (donacija rasadnika Mondoverde u Radanovićima) u Parku masline u Bijeloj.

Četrdeset dvoje, od 53 prijavljena izlagača, među kojima i četvoror proizvođača maslinovog ulja iz Svetog Stefana, dobilo je priliku da izloži svoje proizvode i učestvuje na sajmu koji se šesti put održava u organizaciji Maslinarskog društva ''Boka'', kao dio Velike bokeške fešte za čiju su organizaciju zaduženi MZBijela i Herceg Fest.

Zbog ograničenog prostora, ali i zbog toga što nisu ispunjavali utvrđene uslove za izlagače (proizvođače), jedan broj nije mogao dobiti mjesto. Prema karticama sa imenom svakog izlagača, 42 proizvođača ulja, konzervirane masline,vina, sira, pršuta i drugih proizvoda na bazi masline, predstavili su se, u najljepšem svjetlu, posjetiocima sajma kojih je, po nekim procjenama, bilo oko 2000.

Posebnu pažnju zavređuje visok stepen profesionalnosti izlagača, koji su svoje proizvode,upakovane propisno i ništa manje atratktivno od onih koje na sličnm (bolje organizovanim) manifestacijama, izlažu proizvođači u zemljama okruženja (pogledajte članak Forum mediteranske ishrane 2013 u Italiji), iznijeli pred posjetioce. 

U svakom slučaju, veliko interesovanje potrošača za ekstra djevičansko ulje i domaći proizvod, uopšte, pokazuje da je došlo do značajne promjene u opštem stavu javnosti prema maslinarstvu, kvalitetnom ulju i nužnosti usvajanja zdravih životnih navika i ishrane.

Panel diskusija, Stanje i perspektiva u maslinarstvu Crne Gore do ulaska u EU i Opravdanost maslinarske poizvodnje i veza sa turizmom, održane su u planirano vrijeme, uprkos nedolasku najavljenih govornika: predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Privredne komore Crne Gore, Opština, Biotehničkog fakulteta, Fakulteta za turizam.

U diskusiji su učestvovali članovi maslinarskog društva Boka i Udruženja maslinara Budva, ljudi iz struke i Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji.

U diskusiju se uključio i Željko Vidaković, magistar voćarstva i vinogradarstva, potpredsjednik Unije poslodavaca, koji je govorio o primjerima dobre prakse u okruženju, o pitanjima koja se postavljaju pred naše proizvođače u periodu usklađivanja propisa, o koracima koje udruženja treba da preduzmu kako bi podstakla proizvođače da povećaju proizvodnju i dostignu standarde koje propisuje EU. 

Institucijama ćemo uputiti predlog da organizujemo skup na kome ćemo razgovarati o kapacitetima, mogućnostima i nosiocima razvoja maslinarstva i poljoprivrede uopšte, kako ne bismo bili neprijatno iznenađeni strogim pravilima koja nas čekaju u Evropi.

Božo Donković iz Grblja, proizvođač maslinovog ulja i najbolje konzervirane masline Prizvodi Štefice Seratlić iz Zabrđa, Luštica Nebojša Ivović, maslinovo ulje i sok od divljeg nara

 Martinovići iz Cetinja Danica Pima, Budva Vitezović Jela, Sveti Stefan 

Sajam masline i vina 2014 Sajama masline i vina Sajam masline i vina

Sajam masline i vina Sajam masline i vina Sajam amsline i vina 

Sajam masline i vina Sajam masline i vina Sajam masline i vina 

Sajam masline i vina Sajam masline i vina sajam masline i vina 

S ajam masline i vina sajam masline i vina Sajam maslne i vina

sajam masline i vina Sajam masline i vina Sajam masline i vina 

sajam masline i vina Sajam masline i vina Sajam masline i vina

  

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo