OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Regulative EU u poljoprivredi


12.novembar 

EU podrška za poljoprivredu i uslovi koje poljoprivrednici treba da ispune Zdravko Tušek, ekspert za tumačenje i primjenu EU Regulative 

Evropski pokret u Crnoj Gori i Slovačka asocijacija za spoljnu politiku, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Slovak Aid-a,  i učešće Vlade i Skupštine Crne Gore, organizovali mini ekspertski seminar, u okviru nastavka realizacije projekta Nacionalna konvencija o evropskoj integraciji Crne Gore 2013-2014.

Tema seminara: "Zahtjevi iz CC i uslovi koje moraju zadovoljiti poljoprivrednici". Gospodin Zdravko Tušek, pomoćnik ravnatelja za izravna plaćanja i kontrolu u Agenciji za plaćanja Republike Hrvatske, prisutne je upoznao sa standardima u kontekstu EU.  


Prisutni predstavnici proizvođača, malih privrednika,institucija i Ministarstva poljoprivrede pratili su izlaganje eksperta iz Zagreba. U diskusiju su se uključili proizvođači i postavili niz pitanja gostu iz Hrvatske.

Bilo je tu naravno i pitanja koja nisu primjereni ovom skupu, ali je pomoćnica Ministra za poljoprivredu gđica. Danijela Stolica, produžila i proširila sastanak, te omogućila svim diskutantima da iznesu svoje mišljenje.

Najviše pitanja i oštrih primjedbi na račun rada Ministarstva poljoprivrede i konstatacija potkrepljenih mnogim podacima, imao je Željko Vidaković,predsjednik Unije poslodavaca i član radnog predsjedništva NKEI (Nacionalna konvencija za evropske integracije).

Zbog obilja pitanja i probijanja vremenskog okvira za održavanje skupa, kao zaključak gđica. Stolica je predložila da se u narednom periodu organizuje skup na kome će maslinari iz Hrvatske iznijeti svoja iskustva u vezi sa ulaskom i nakon ulaska u EU.

      

Željko Voidaković, Unija poslodavaca Crne Gore

 Danijela Stolica, pomoćnica ministra za poljoprivredu Savjetodavna služba nba ekspertskom treningu

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo