OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Generalna skupština ReCOMed


Mr.Enrico Lupi, Predsjednik ReCOMed  Generalna skupština ReCOMed, radno predsjedništvo Delegati ReCOMed

23.maja ove godine, u Rimu je održana Generalna skupština zemalja članica osnivača međunarodne organizacije ReCOMed (Mreža mediteranskih gradova maslinovog ulja).

Na poziv predsjednika Enrika Lupija, Skupštini je prisustvovalo deset, od ukupno trinaest država potpisnica Osnivačkog statuta ReCOMed, dok delegati tri države nisu bili prisutni. Delegat Crne Gore u ReCOMed, Vesna Đukić, inače učesnik u projektu Zaštita maslinjaka kao nematerijalne svjetske baštine, kod UNESCO, prisustvovala je skupu...

Primljena dva nova člana: Lebanon i Palestina.

Generalna skupština ReCOMed Generalna Skupština ReCOMed Generalna Skupština ReCOMed Profesorica   Prof.Naziha Kamhoun Prof.dr.Naziha Kamun 

Generalna skupština Recomed održana u Privrednoj komori Italije, u Rimu. Akreditovana od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, delegat Crne Gore bila je Vena Đukić, izvršni direktor Maslinarskog društva ,,Boka'' koja je i ranije učestvovala u na Forumima Mediteranske ishrane i u radnoj grupi ''Zaštita maslinjaka kao nematerijalnog kulturnog nasljeđa Mediterana'' u Itliji 2011 i 2012.godine.

Tivat, kao jedan od osnivača ove međunarodne organizacije, uživa veliki ugled među ostalim članicama Mreže kao lokalna zajednica koja je odmah prepoznala ciljeve i vrijednost udruživanja u ovakvu organizaciju.

U okviru Generalne skupštine ReCOMed, održana je i Vanredna sjednica država osnivača na kojoj su usvojene izmjene i dopune Statuta ReCOMed:

Članu 5 dodate tačke:

5.3. Angažovanje članova, pa prema tome i godišnja članarina ne može se prenositi na druge subjekte niti mijenjati

5.4. Eksplicitno se isključuje svako ograničenje privremeno i operativno, u pogledu statusa i prava članova

Poglavlje III

Dopuniti naslov kao što slijedi:Operativna sredstva, dodaci, ostavke, isključenja

Član 6

Član 15, tačka 1, poslije riječi: ''nakon što su poslati pismeni pozivi'' dodati ''via certified e-mail''

Član 16, u tekstu, prije kolone dodati: Način glasanja prati princip jedan član, jedan glas.

Član 18, dopuniti naslov:,,Računovodstvo i upravljanje suficitom''

Dodati posle... finansijski'' ... i finansijski i ekonomski izvještaji (stanje)  priprema se godišnje, prema zakonima države u kojoj je sjedište Asocijacije. Zabranjena je podjela,  čak i ako indirektno, profit, suficit, provizije i kapital u toku postojanja Asocijacije, osim ako je tako propisano zakonom.

Nakon Redovne skupštine koja je potom uslijedila, a na kojoj su po tačkama Dnevnog reda:

1. Potvrđen prijem jednog člana koji je ranije prihvatio članstvo alinijezbog objektivnih razloga potpisao Osnivački statut (Liban) i primljen  novi član (Palestina) u članstvo ReCOMed.

2. Usvojene izmjene i dopune Statuta ReCOMed

3. Usvojen Godišnji izvještaj o radu

4. Usvojen Plan rada za naredni semestar

Odlučeno je da do novembra mjeseca svi delegati prikupe saglasnost nadležnih ministarstava i učestvuju u zajedničkom podnoženju Zahtjeva UNESCOvojkancelariji u Parizu.

Održana je Konferencija za šptampu,na kojoj su osim delegata zemalja članica (partnera na budućem projektu ''Zaštita maslinjaka kao obilježja mediteranskog pejsaža'' kod UNESCO).

Prisutnima su se osim domaćina, obratili predstavnici raznih ministarstava i drugih institucija zemlje domaćina i ostalih članica.

Po završetku Konferencije, priređen je prigodan koktel, kome su prisustvovali svi učesnici i gosti.

 

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo