MD.Boka na Sajmu hrane, turizma i ekologije


Od 11. do 14. aprila 2013.godine    

Sajam ekologije, hrane i turizma  Sajam ekologije, hrane i turizma  Sajam ekologije, hrane i turizma 

Članovi Maslinarskog društva ,,Boka''- Boka Kotorska, iz tri opštine, Tivat, Kotor i Herceg Novi, izlažu na Sajmu hrane, turizma i ekologije, svoje proizvode: maslinovo ulje, konzerviranu maslinu, mesne prerađevine, sir, vino rakiju...

Zahvaljujući Opštinama Tivat, Kotor i Herceg Novi, koje su obezbijedile sredstva za izlagački prostor, Društvo će imati besplatan štand.

Pozivamo vas da nas posjetite.

Opštine Tivat, Kotor i Herceg Novi, obezbijedile su sredstva za izlagački prostor na sajamskoj manifestaciji na kojoj je M.D.Boka stalno prisutno kao izlagač, od 2008.godine.

Ovakve manifestacije za nas su korisne prvenstveno kao mjesto za promociju maslinarstva, maslinovog ulja i proizvoda od masline, ali i bokeške kulture,ishrane i načina života. Kao jedan od najljepših dijelova središnjeg Mediterana, Boka osim svojih prirodnih ljepota, ima mnogo toga da ponudi turistima-ljubiteljima zdrave hrane, pripremane i konzumirane na tradicionalan način.

Mediteranska ishrana, proglašena najzdravijom, jedna je od tema projekta Zaštita mediteranske ishrane, načina života kao svjetske baštine, kod UNESCO, obezbjeđuje Boki mjesto među predstavnicima najljepših mediteranskih oblasti.

Zahvaljujući Opštini Tivat koja je prva proglasila Grad masline i svojim potpisom na Osnivačkoj skupštini u Imperiji, italijanskom gradu blizu francuske granice, u novembru 2011. godine, učestvovala u osnivanju Mreže mediteranskih gradova maslinovog ulja, obezbijedivši Crnoj Gori status države članice-osnivača.

Velika je čast, ali i odgovornost za sve nas, naći se u društvu sa najvećim proizvođačima maslinovog ulja u svijetu i pri tom uživati uvažavanje ovih velikih maslinarskih sila, među kojima su Španija, Grčka, Italija, Portugal...

Prvi zajednički projekt u kome učestvuje i Crna Gora, je Zaštita maslinjaka kao pejsaža, kod Unesco. Ne samo maslina kao biljna kultura, već i selo kao mjesto koje je najuže povezano sa maslinarstvom.

Očekujemo podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja,Ministarstva ekologije i zaštite životne sredine, Ministarstva turizma i drugih kao i Privredne komore Crne Gore, u ovom, zajedničkom radu na očuvanju najljepšeg obilježja Mediterana, masline, kao izvora zdravlja, načina života i očuvane životne sredine.

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo