Forum "Ekonomska isplativost maslinarske proizvodnje u programskom području prekogranične saradnje HR-BA-ME



15.10.2023.

Maslinarsko društvo "Boka", u okviru projekta COOPeR Interreg, IPA prekogranična saradnja HR-BA-ME, organizuje Forum, čija je tema "Ekonomska isplativost maslinarske proizvodnje u programskom području prekogranične saradnje" u Kotoru, 27.10.2023. u hotelu Cattaro.
 Forum - agenda
Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, a sprovodi se u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 -2020 a ovo je završna aktivnost u projektu COOPeR.

U ime domaćina, skupu će se obratiti Nebojša Ševaljević, potpredsjednik Opštine Kotor, u ime organizatora, učesnike će pozdraviti dr Ivan Ilić, predsjednik Društva, kao i  projektni partneri iz sve tri zemlje: Grad Mostar (vodeći parnter), Hrvatska gospodarska komora, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.
Očekujemo prisustvo predstavnika i lokalnih uprava Tivta i Herceg Novog, Ministarstva poljoprivrede, nacionalnih institucija za podršku iz sve tri države partnera, visokoškolskih ustanova, maslinara, SMEs, privrednika i ostalih aktera u oblasti maslinarstva.
Moderator Foruma biće dr Biljana Lazović, a izlagači će biti eksperti iz oblasti agroekonomije, maslinarstva, melioracije, prof. dr Milomir Jovanović, dr Marin Čagalj (Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split), dr sc. Josip Tadić (Institut za jadranske kulture i meloraciju krša, Split), dr doc. dr Branimir Urlić, institut za jadranske kulture i melioraciju krša, dr Tatjana Perović, Biotehnoički fakultet, Univerzitet u Podgorici, dok će, u panel diskusiji na temu „Najveći izazovi u maslinarskoj proizvodnji“ učestvovati maslinari i privrednici iz sve tri zemlje partnera na projektu.
Evidentirane potrebe, zahtjevi i mogućnosti za razvoj maslinarstva i ruralne sredine, kao polazište za bolje planiranje i sprovođenje politika ruralnog razvoja i poljoprivrede, doprinijeće ostvarenju projektnog cilja: konkutrentna domaća proizvodnja maslinovog ulja u projektnom području
prekogranične saradnje.

Pozivamo članove da potvrde svoje prisustvo na forumu (od 10-13 sati) i na predavanju za maslinare (od 14-16 sati) istog dana. 

Za dodatne informacije, obratite nam se na e-mail adresu (maslina.boka@gmail.com) ili telefonom na broj 067 201 732
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina Kotor



Interreg Logo