Sastanak Nadzornog odbora za projekat COOPeR u Mostaru


05.05.2022.U Mostaru je održan sastanak Nadzornog odbora za projekat COOPeR - Jačanje konkurentnosti domaće maslinarske proizvodnje u programskom području kroz prekogarničnu saradnju između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore (Interreg CBC HR-BA-ME finansiran iz EU fondova ERDF i IPA II ), u organizaciji Privredne komore Federacije BIH.
Zahvaljujemo Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (First Level Controll) za brzu provjeru i odobrenje izvještaja, kao i Ministarstvu javne uprave, za podršku u obaveznom učešću partnera u međunarodnom projektu.

Redovnom sastanku, koji je vodila Amela Sjekirica koordinatorka projekta,  prisustvovali su predstavnici iz sve tri  zemlje partnera u projektu. Usvojen je izvještaj za prethodni period, predstavljen napedak projekta i plan aktivnosti za period do kraja godine, kada će projekat biti završen.
Nakon radnog dana, u kasnim poslijepodnevnim satima, obavljena je posjeta budućem Centru za regionalni razvoj maslinarstva. Radovi na izgradnji objekta su pri kraju, dok slijedi opremanje prostorija, laboratorije i nabavka sadnica masline za eksperimentalni zasad.
Svi učesnici izrazili su komplimente kako organizatoru (Komora Federacije Bosne i Hercegovine) za pripremu i sprovođenje ove aktivnosti, tako i za međusobnu saradnju svih partnera u projektu.
Na predstojeću konferenciju u Splitu, koja će biti održana 10.06.2022. godine, biće pozvani predstavnici svih target grupa, od maslinara i preduzetnika, do stručnjaka, naučnika i predstavnika javnog sektora.
Gospođa Sjekirica je izrazila pohvale na račun našeg Društva (PP5) za izvještavanje i brzo obezbjeđenje certifikata za odobrenje izvještaja.

Veoma smo zahvalni Ministarstvu finansija koje nam svaki put, u najkraćem roku, dostavi certifikat o prihvatljivosti izvještaja, dok ostali partneri još uvijek, čekaju certifikate od svojih kontrolnih tijela.
Zahvaljujemo i Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medije, Crne Gore, za podršku u iznosu 15% sredstava od ukupne vrijednosti našeg dijela projekta (obavezno učešće svakog partnera u međunarodnim projektima Interreg) bez čega mi, kao NVO, ne bi smo mogli sprovesti planiarne aktivnosti.

V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo