OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Maslinina muva, obavještenje 6


28.08.2021.

Povećana vlažnost i pad temperature koje je donijela kiša, obezbjeđuje povoljne uslove za razvoj maslinine muve pa je preporuka Uprave za bezbijednost hrane, vetrinu i fitosanitarne poslove da se obavezno, izvrši hemijska zaštita preparatima na bazi fosmeta (Imidan 50WG).

Maslinina muva, izvještaj 6- U prilogu je izvještaj o postavljanju klopki za praćenje muve masline i pregledu plodova radi utvrđivanja infestacije, koji nam je dostavila entomolog Prof. dr Snježana Hrnčić-odgovorno lice za vršenje stalnog nadzora nad muvom masline.

Pregledom je konstatovano povećanje broja muva  kao i prisustvo infestacije gotovo na svim lokalitetima, a imajući u vidu padavine i pad temperature, maslinarima se preporučuje da obavezno urade hemijski tretman. Za tretiranje još mogu koristiti preparate na bazi fosmeta (Imidan 50 WG). Takođe mogu koristiti  preparate na bazi spinosada (preparat Success bait). Maslinari moraju voditi računa o maksimalno dozvoljenom broju tretiranja primijenjenih insekticida u toku jedne vegetacije - stoji u izvještaju fitosanitarne uprave.

 

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo