OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Dani meda i masline u Grblju


21.06.2021.

Na inicijativnom sastanku predstavnika mjesnih zajednica Radanovići i Gornji Grbalj sa predstavnicima Društva pčelara "Grbalj" i Maslinarskog društva "Boka", odlučeno je da se udruženim snagama, manifestacija "Dani meda i masline u Grblju" podigne na viši nivo. 
Podrška se očekuje od Opštine Kotor, Turističke organizacije i drugih donatora i sponzora.

U nedostatku odgovarajućeg prostora za održavanje ovakvih, promotivnih događaja, tražilo se novo, trajno rješenje.

U centru Radanovića, velika neiskorištena javna površina, sasvim je prikladna za ovu namjenu. Uz mnogo truda, malo podrške lokalne uprave, Turističke organizacije, privrednika i stanovnika Grblja, ovakvi događaji, promotivno zabavnog karaktera, pomoći će očuvanju kulture i tradicije ovog kraja.
Grbalj, nekada poznat kao "žitnica Boke", danas privredna zona, sa ostacima tradicionalne poljoprivredne proizvodnje i mediteranskog načina života, nepravedno je zanemaren i izopšten iz kulturnog života ostalog dijela Boke Kotorske. 
Oživljavanje sela kao nosioca poljoprivredne djelatnosti i čuvara tradicije i zdravih životnih navika a to znači, ekonomski, društveni i kulturni napredak ovog područja, opšti je cilj koji su postavili inicijatori ove ideje. Sama manifestacija, koja bi mogla postati dio sadržaja kulturne mape Boke i Kalendara događaja Turističke organizacije Kotora, morala bi pronaći svoje stalno mjesto i vrijeme, upravo tu na sopstvenoj zemlji.
Ovo je prilika za sve, koji su na području Grblja ostvarili svoje privredne djelatnosti, da posluju društveno odgovorno i uzvrate, na neki način, zajednici u kojoj ubiraju plodove svog poslovanja.
Duško Vukšić, Stanko Magud, Slavko Tujković, Bato Carević, Velimir Andrović i drugi privrednici rođeni i dokazani u ovom kraju, primjer su prirodnog, lokal patriotizma. Očekujemo da će i ostali, koji ovdje ostvaruju profit, podržati lokalnu zajednicu u naporima da se ekonomski i kulturno uzdigne i predstavi javnosti u najboljem svjetlu, kako i zaslužuje.
Na sastanku su podijeljene obaveze i priprema počinje, već sutra.

Slijedeći sastanak zakazan je za sedam dana.      


V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo