OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Spisak potreba korisnika za predstojeći poziv Opština Kotor i Tivat


08.06.2021.

Pozivamo maslinare sa teritorije opština Kotor i Tivat, da nam se jave radi upisa u spisak korisnika za planiranje nabavke opreme i materijala, po beneficiranim cijenama, za predstojeći poziv (mjere podrške poljoprivrednim proizvodjačima).
Maslinari se mogu prijaviti za planiranu nabavku opreme i materijala po beneficiranim cijenama (podrška matične opštine).
Planirana nabavka:

1. sadnice (Hrvatska, Grčka, Italija, Albanija)
2. ekološki prihvatljiva sredstva za zaštitu (Hravatska, Grčka)
3. atomizeri (leđne, motorne prskalice) marke Stihl (Njemačka)
4. električni berači za maslinu marke Jolly (Italija)
5. plastične gajbe za transport ploda masline od mjesta berbe, do mjesta prerade (Hrvatska, Srbija).

Nemamo informaciju da li članovi Maslinarskog društva "Boka" iz opštine Herceg Novi koja (prema našim saznanjima) i dalje nema Program podsticajnih mjera za razvoj poljoprivrede na svojoj teritoriji, mogu na drugi način ostvariti podršku za investiranje u poljoprivrednu proizvodnju.

Članovi Društva sa teritorije opštine Tivat, imaju mogućnost (pod uslovom da ispunjavaju sve tražene uslove iz poziva) da ostvare podršku  iz budžeta Opštine. Društvo će, u njihovo ime, izvršiti nabavku i kao nosilac zahtjeva, opravdati troškove koji će, biti subvencionirani članovima sa priloženog spiska korisnika, u navedenom procentualnom iznosu koji je naveden u pozivu Opštine.

Po prispijeću ponuda od dobavljača opreme i sadnog materijala, Društvo će obavijestiti članove o cijeni koštanja proizvoda, kao i matičnu Opštinu.
Opština Kotor priznaje PDV kao trošak. Ni jedna opština ne priznaje troškove carine kao opravdani trošak za uvezene mašine i materijal, koji se ne proizvodi u našoj zemlji.

1. Opština će obezbijedi podršku u određenom procentualnom iznosu za investicije u maslinarstvu (npr 50% nabavne cijene) i sa manjim budžetom, obezbijediti veći broj korisnika 
2. Maslinari će, umjesto da sami vrše istraživanje tržišta i nabavku opreme i materijala, kao i da podnose zahtjeve Opštini (ako ispunjavaju sve uslove iz poziva), doći do jeftinijih  mašina, opreme i sadnog materijala po beneficiranim cijenama, posredstvom Društva.
3. Društvo će, komunikaciju sa korisnicima i donatorom, istraživanje tržišta, nabavku i distribuciju, kao i podnošenje zahtjeva i pravdanje troškova u ime korisnika-članova sa priloženog spiska za sredstva podrške, sve odraditi bez nadoknade.

Informacije na telefon 067 201 732
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo