OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Godišnja skupština ReCOMed, onlajn


21.12.2020.

Danas je održana Godišnja skupština Međunarodne mreže gradova masline. Od osnivanja ove međunarodne organizacije 2012.godine, ovo je prvi put da se Skupština održava onlajn, zbog situacije sa korona virusom.
Na skupštini su učestvovali predstavnici Upravnog odbora i država članica.

  

Predstavljen je novi predsjednik organizacije Citta del Olio, gospodin Michelle Sossa, koga su svi pozdravili i poželjeli uspjeh u radu, ali je i bivši predsjednik, gospodin Enriko Lupi, pozdravljen od svih učesnika sa željom za dobro zdravlje i nastavak saradnje.
Usvojen je godišnji izvještaj o radu, finansijski izvještaj za prethodnu godinu, kao i plan rada i finansijski plan za narednu godinu.
Usvojen je predlog sekretara organizacije i predsjednice, Marije Romero iz Španije, da se uputi zvaničan zahtjev COI-u i Evropskim zvaničnicima za promjenu neodgovarajuće i nekorektne klasifikacije maslinovog ulja oznakom C (žuta) etiketa za proizvode koji spadaju u treću kategoriju po zdravstvenim i nutritivnim vrijednostima. Ova nepravedna klasifikacija, koja, po nutritivnim vrijednostima, koka kolu stavlja ispred maslinovog ulja) nastala je u Francuskoj ali je prihvaćena u Belgiji, Švajcarskoj i još nekim evropskim zemljama.

Ovo je apsurd jer, Ekstra djevičansko maslinovo ulje, sa visokim procentom polifenola predstavlja i hranu i lijek, te spada u najzdravije namirnice za ishranu ljudi, zbog čega zaslužuje da nosi slovo A na deklaraciji (tamno zelena boja), koja označava najzdraviji proizvod.
Sve države članice ReCOMed potpisaće deklaraciju koja će biti upućena COI-u i drugim višim instancama u EU sa zahtjevom da se ispravi ova nepravedna klasifikacija i maslinovom ulju da zaslužena oznaka.

Usvojen je pravilnik za prijavljivanje kandidata (individua i organizacija) za nagradu za najljepše stablo masline na Mediteranu.
Usvojen je prijedlog da godišnja članarina i dalje ostane 500 €.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina Kotor