OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Počelo praćenje pojave muve masline


13.06.2020.


Danas su, na lokalitetima Krst, Glavica i Draževine u Pelinovu, Opština Kotor, postavljene žute ploče i McPhailove vodene klopke, za praćenje pojave maslinine muve.
Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, objavila je i ove godine, konkurs za projekte NVO koje se, između ostalog, bave i zaštitom životne sredine i zdravlja biljaka. 

Zbog situacije izazvane Corona virusom i neizvjesnogprestanka zabrane kretanja, nismo učestvovali na konkursu za ova sredstva. Međutim, sopstvenim sredstvima i angažovanjem  lica bez nadoknade, pratićemo kretanje štetočine na terenu.
Na području Pelinova, gdje je obnovljeno i podmlađeno više od 500 starih stabala masline, i zasađeno više od 400 mladih maslina, na privatnim parcelama na potezu od magistralnog puta u Radanovićima, do kamenoloma Tujkovića. 

Rezultate sa kontrolnih punktova, proslijedićemo Centru za zaštitu bilja na Biotehničkom fakultetu u Podgorici. Sve informacije sa kojima budemo raspolagali u narednom periodu, podijelićemo sa maslinarima.

V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina Kotor