OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Okrugli sto: Jača poljoprivreda, oživljeno selo


20.12.2019.


Danas je u Sali za sastanke u Opštini Tivat, održan Okrugli sto: Jača poljoprivreda, oživljeno selo. Okrugli sto je dio projekta "Osnažimo poljoprivredu - Oživimo selo" koji sprovodi Maslinarsko društvo "Boka" u partnerstvu sa NVO NADA i u saradnji sa Opštiniom Tivat.


Ojkrugli sto „Jača poljoprivreda, oživljeno selo“ 
O stanju, potrebama i raspoloživim sredstvima za jačanje poljoprivredne proizvodnje u funkciji razvoja sela.

Ovaj okrugli sto je dio projekta „Osnažimo poljoprivredu – Oživimo selo“ koji se sprovodi u opštini Tivat i podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLoaD.
Reload program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, Reload program sprovodi se u partnerstvu sa opšinama Tivat, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.
Prisutnima je dobrodošlicu poželjela Vesna Đukić, koodinator na projektu i predstavila projektnu aktivnost.

 

Kao i prethodno održana tribina, i ovaj okrugli sto je otpočeo u 11:55 što nosi određenui simboliku tojest, ukazivanje na krajnje vrijeme da se ozbiljno razgovara o potrebama sela, stanovništva u ruralnim područjima, potrebi proizvodnje zdrave hrane i mogućnostima koje pruža ruralni potencijal a koje treba razviti i staviti u funkciju prije svega, ekonomskog razvoja sela.

Na okruglom stolu su govorili dr. Ilija Moric - Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, prof dr. Aleksandra Despotović, agroekonomista, Mensura Nuhodžić Ferlin – CNVP, Marko Maraš, osnivač portala seljak.me, Đorđe Bulajić – Proizvođač organskog povrća, Đorđe trajčevski i drugi.
Okruglom stolu je prisutvovala i uključila se u diskusiju, Dragica Nedović, iz Sekretarijata za preduzetništvo Opštine Herceg Novi.
Zaključci sa okruglog stola u formi inicijative za formiranje Savjeta za ruralni razvoj i poljoprivredu pri Opštini Tivat, zajedno sa zaključcima na nedavno održanoj tribini, biće upućeni nadležnom sekretarijatu i predsjedniku opštine na razmatranje i stavljanje u proceduru za usvajanje u parlamentu. 

Nakon tribine organizovan je ručak za učesnike (paneliste i građane), čiji je cilj druženj i nastavak diskusije u neobaveznom razgovoru.

V.Đ. koordinator na projektu

Informacije na mob. tel 067 201 732 i na e-mail adresu: maslina.boka@gmail.com
Linkovi: http://bit.ly/2ElJvbg tag: https://www.facebook.com/EUDelMontenegro/ tviter: @EUAmbME http:// opstinativat.com/index.php?lang=me
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina Kotor