OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Dvodnevna radionica "Diversifikacija ekonomije poljoprivrede"


25.11.2019.


U okviru projekta "Osnažimo poljoprivredu - Oživimo selo" koji se finansira sredstvima iz EU fondova, na konkursu ReLoad (UNDP), održana je radionica za stanovnike ruralnog područja i zainteresovane građane iz urbane sredine. 
"Diverzifikacija poljoprivredne djelatnosti kao mogućnost za ekonomski razvoj sela" i "Žene na selu kao nosioci poljoprivredne djelatnosti" 25. i 26. novembra, u Opštini Tivat.


Mješovita grupa od 16 ljudi iz ruralnog i urbanog područja (poljoprivredni proizvođači, žene, mladi, lica sa manjim stepenom invaliditeta, penzioneri, predstavnici lokalne uprave) dobili sukorisne informacije i znanja o mogućnostima koje pruža rauralna sredina za ekonomski, socio - kulturni, institucionalni razvoj sela i generisanje prihoda kroz razvoj porodičnog biznisa i samozapošljavanje u djelatnostima, manje tipičnim za seosku sredinu.
Ženama iz ruralnog područja, drugog dana treninga, biće omogućeno da od stručnjaka iz organizacije FAO, dobiju informacije, znanja i praktične preporuke za kreiranje i valorizaciju sopstvenog rada na selu, u cilju sticanja ekonomske i socijalne sigurnosti.
Zainteresovani iz opštine Tivat se mogu prijaviti Društvu radi upisa u grupu. Nakon pristiglih prijava, Projektni tim će izvršiti izbor na osnovu kriterijuma (broj i struktura) ciljne grupe, navedene u projektnohj dokumentaciji.

Nakon održane dvodnevne radionice, grupa od 15 žena koje su prisustvovale treningu, imaće priliku da obiđu jedno uspješno poljoprivredno gazdinstvo kojim rukovodi žena, Vinariju Dabović, u selu Nudo.

Sve troškove za održavanje treninga i studijske posjete, snosi organizator (iz budžeta projekta).

V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina Kotor