OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Crnogorci najbolji berači masline na svijetu


13.10.2019.

IMG-8b516b9ab3eb787510de4ccb56a48e30-V.jpg 

Ubjedljivo Prvo mjesto za ekipu iz Boke Kotorske koja je predstavljala Crnu Goru na 3.Svjetskom prvenstvu u berbi maslina na Braču, u Hrvatskoj.
U konkurenciji 13 zemalja iz cijelog svijeta, naši su ljudi pokazali najviše znanja i spretnosti u nekoliko disciplina. Ivan i Marina Mirković i Željka i Boško Mizdrak, članovi Maslinarskog društva Boka, zaslužuju sve čestitke za uspjeh kojim su nas obradovali.

"Crnogorci najbolji berači masline na svijetu" - objavio HRT.
Po propozicijama takmičenja, učestvovale su mješovite, četvoročlane ekipe maslinara iz zemalja koje su ranije prijavile svoje predstavnike. Boje Crne Gore branili su članovi Maslinarskog društva Boka, Ivan i Marina Mirković i Željka i Boško Mizdrak. Za 45 minuta, ubrali su 77,6 kg ploda masline, što je za 20 kg više od drugoplasirane ekipe iz Bosne i Hercegovine.
Pod pokroviteljstvom TO Postira i Općine Brač kao i niza drugih sponzora a uz veliko zalaganje organizatorske ekipe koju predvodi divna, Ivana Jelinčić, takmičenje je treći put uspješno organizovano, a učesnici i posjetioci sa sobom su ponijeli najljepše utiske.Cilj manifestacije je promocija turističke ponude ove sredine i čitave Hrvatske, kroz sportsko-rekreativni sadržaj, u okviru tradicionalnih vrijednosti koje sež sačuvati i obnoviti, što se pokazalo kaoodličan marketinški potez.
Opšta očekivanja, naročito naša (najprije peti, pa onda drugi i najzad, u velikom stilu, prvi) jer ni jednog trenutka nismo sumnjali u pobjedu, ispunjena su a zaslužni za to, naši maslinari, trebalo bi da budu i nagrađeni, ako ništa drugo, makar prijemom kod gradonačelnika.

 

 

Inspirisani ovom dobrom idejom, planiramo organizovati takmičenje za plasman na Svjetsko prvenstvo, naredne godine.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo