27. avgust, Bokeška maslina u Tivtu


27.08.2019.

20180707_114234.jpg

Na gradskom šetalištu Pine u Tivtu, u 19 sati počinje manifestacija "Bokeška maslina". Feštu organizuje Maslinarsko društvo Boka, u saradnji sa TO i Opštinom Tivat.
Pozivamo sugrađane i turiste da dođu i probaju domaće proizvode: maslinovo ulje, vino, med, sir, pršutu...
Od 9 sati uveče, prisutne će zabavljati muzički sastav "Škuribanda". 
Dobrodošli!


Od dvadeset petoro prijavljenih izlagača, dvadeset potvrdilo dolazak. Na kraju, četrnaestoro njih izložilo svoje proizvode. Neki su opravdano otkazali, zbog bolesti, a neki su odustali iz straha da će, zbog visokih temperatura i gužvi na putu, imati štete zbog pucanja boca i kvarenja robe.
Stolova za izlaganje, svaki put je sve manje. Od 19 stolova, koliko ih je bilo pretprošli put, godine, prošli put je ostalo 14, a sadih ima 12. Društvo je donijelo odluku da stolove popravi sredstvima iz budžeta Reload projekta i sopostvenim sredstvima, te da iste izmjesti iz sadašnjeg odlagališta i iznajmi zainteresovanom licu da se o njima stara i rentira ih, uz određenu nadoknadu Društvu.
Zahvaljujemo NVO Harlekin i gospođi Meliti koja nam je pomogla sa nekolinjihovih plastičnih stolova.
Bend Škuribanda iz Kotora, koji je imao zadatak da bude muzička pozadina događaja, svira odlično ali kratko.
Bilo je dosta posjetilaca, iako manje nego 30. jula, izlagači su se postarali da njihovi štandovi budu privlačni za sva čula. Ovo divno, Bokeško veče, približilo je malo domaće atmosfere posjetiocima, od kojih je najviše bilo onih iz Srbije. Rusi, sasvim sigurno, nisu više dominantna grupa potrošača naših proizvoda. Hvala vladi Crne Gore.

IMG_20190827_191720.jpg  

IMG_20190827_191649.jpg 
 
   

IMG_20190827_191809.jpg 
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo