OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Sajam masline i vina 2019, u Bijeloj

Bijelske_Kru_evice-Prva_kola_u_ovom_kraju-u_crkvenoj_ku_i_osnovana_1878god__1.JPG

09.01.2019.

U okviru Velike bokeške fešte koju, kao dio Programa proslave Dana mimoze na Hercegnovskoj rivijeri, organizuje NVO Velika bokeška fešta, nakon dvogodišnje pauze, biće održan Sajam masline i vina, u Bijeloj.


Nakon dvogodišnje pauze, zbog nepostojanja odgovarajućih uslova, prije svega prostora, Sajam masline i vina, dobiće ponovo svoje mjesto u prostorijama u prizemlju Centra za kulturu u Bijeloj. U okviru četvorodnevne manifestacije "Velika bokeška fešta" čiji je cilj da promoviše lokalnu zajednicu i oživi mala mjesta izvan centra turizma i u periodu vam turističke sezone i ukaže na njihove tradicionalne vrijednosti,  materijalne i nematerijalne baštine, posjetiocima će biti predstavljeni domaći proizvodi ishrane.
Od 08. - 11. februara, Programom Velike bokeške fešte, koja će otpočeti u podne, svečano, u Bijelskim Kruševicama, prvog dana manifestacije mještani će obilježiti 140 godina od osnivanja škole u ovom selu, bogatim kulturnim sadržajem. Održavanje Okruglog stola na temu: Znameniti Kruševljani, sadnja masline posvijećene Jereju Bijeliću, osnivaču škole, učešće članova Pjevačkog društva Grbalj i guslara Iva Krstičevića, maskenbal za djecu, gradska muzika, samo su dio planiranih aktivnosti u ova četiri dana proslavljanja jubileja, značajnog za žitelje Bijelskih Kruševica, Bijele i čitave Hercegnovske rivijere.
U okviru edukativnog dijela programa, predviđa se obilazak maslinjaka u selu i preporuke stručnjak za održavanje, promocija knjige uglednog bijelskog travara Branislava Popovića i drugi sadržaji.

9 i 10. (i 11. ako bude interesovanja), od 10-18 sati, naši sugrađani i njihovi gosti, moći će da uživaju u domaćim proizvodima od masline, mesa, mlijeka, meda i domaćim vinima, proizvedenim na tradicionalan način.

Pozivamo sve poštovaoce tradicionalnih vrijednosti koje dobijaju svoju publikaciju u ovakvim događajima, ljubitelje dobre hrane i vesele atmosfere, da nas posjete. Ulaz, besplatan.
Kotizacija za izlagače se NE naplaćuje.

V.Đ.

PROGRAM održavanja fešte:

08.februar 2019.godine (petak) - Svečano obilježavanje 140 godina osnivanja škole u Bijelskim Kruševicama, Okrugli sto: Znameniti Kruševljani, sadnja maslina posvijećena Jereju Bijeliću, osnivaču škole, kulturno zabavni i edukativni sadržaji iz oblasti maslinarstva...

09.februar 2019.godine (subota) - Svečano otvaranje Velike bokeške fešte, defile mažoretki, gradska muzika, dječji maskenbal
Sajam masline i vina i drugih prehrambenih domaćih proizvoda od 10 - 18 sati. u prizemlju Centra za kulturu u Bijeloj

10.februar 2019.godine (nedjelja)
- Sajam masline i vina i drugih prehrambenih domaćih proizvoda od 10 - 16 sati
Dječji maskenbal u 17 sati

11.februar 2019.godine (ponedjeljak)
- Zabavno veče i promocija knjige travara Branislava Popovića u 18 sati.

Organizator zadržava pravo na manje izmjene, o čemu će javnost biti obaviještena. Ulaz besplatan za sve posjetioce! Dobrodošli.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo