Opština Kotor obradovala svoje poljoprivrednike, na kraju godine


29.12.2018.
Na kraju 2018.godine, Opština Kotor je odobrila sredstva iz Programa mjera podrške za razvoj poljoprivrede, svojim poljoprivrednicima koji su se prijavili na Javni poziv za raspodjelu budžetskih sredstava (ukupno 83.000 €) za podršku razvoju poljoprivrede objavljenom 26.11.2018.


Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, primao je zahtjeve do 05.12.2018. godine. Poljoprivredni proizvođači su mogli konkurisati za sadnice maslina, vinove loze, voćaka, ljekovitog i aromatičnog bilja, uvećanje stočnog fonda, preradu voća i povrća, pčelarstvo...
Ali u cilju opšteg povećanja maslinarske proizvodnje i neregistrovani maslinari (kodMPRR), članovi Maslinarskog društva Boka sa teritorije opštine Kotor, moći će, uz veće učešće od onih koji su registrovani kao proizvođači, da uvećaju svoje maslinjake i, iz kategorije hobista, s vremenom pređu u kategoriju proizvođača, sa više beneficija.

Maslinarsko društvo Boka, potpisalo je Ugovor o međusobnim pravima i obavezama u subvencioniranju poljoprivrede za 2018.godinu. sa Opštinom Kotor koji uređuje odnose i način korištenja dodijeljenih sredstva, u iznosu od 6.026,66 €.
Sredstva će biti utrošena za nabavku sadnica i mašina za održavanje i berbu maslina koje će, po subvencioniranim cijenama biti distribuirana krajnjim korisnicima, članovima Društva iz opštine Kotor koji nisu, po istom osnovu, već dobili sredstva za istu namjenu, na istom konkursu kod Opštine Kotor.

Društvo je već izvršilo uplatu za sadnice Univerzitetskom rasadniku u  Dubrovniku, za 1.100 sadnica, dok će preostale sadnice biti nabavljene od domaćih proizvođača. O datumu prispijeća sadnica iz Hrvatske, blagovremeno ćemo obavijestiti javnost.


V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo