OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Skupština ReCOMed (Mreža mediteranskih gradova masline) u Italiji


08.11.2018.

Skupština ReCOMed u Italiji, predsjedava Ana Marija Romero iz Španije

Juče je u Imperiji, Italija, održana sjednica Borda direktora ReCOMed (Međunarodna mreža mediteranskih gradova maslinovog ulja) i Godišnja skupština država članica.
Skupštini prisustvovali predstavnici 9 zemalja. predsjednica Ana Marija Romero iz Španije, konstatovala je kvorum što je osiguralo pravnu valjanost svih odliuka:
1. Usvojen je izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2017.godinu
2. Usvojen plan rada i finansijski plan za 2019.
3. ............................


Skupu je, putem skajpa, što dozvoljava Statut Organizacije, učestvovala i V.Đukić, izvršni direktor, te je svojim predlozima i primjedbama dala doprinos radu skupštine.
Na dnevnom redu, nakon usvajanja izvještaja i planova, bilo je nekolio važnih pitanja:
3. Zbog neredovnog plaćanja članarine članstvo u Organizaciji su izgubie četri zemlje, pa je od 17 članica, osnivača Organizacije, u njoj ostalo trinaest što je dovelo do neophodnog povećanja iznosa godišnje članarine sa dosadašnjih 500, na 650€.
Glasovima većine, ovaj prijedlog je usvojen, iako nerado, ali zbog već isplaniranog budžeta i aktivnosti, moralo se pribjeći mjeri kako bi se premostio gubitk sredstava.
4. Odlučeno je da će članstvo u Organizaciji automatski izgubiti svaka država članica, koja ne plati članarinu tri godine.
5. Formiraće se stručni tim za istraživanja i savjetovanje članova o svim pitanjima od značaja za sektor.
6. Tim će obuhvatati stručnjake iz oblasti maslinarstva, koji odgovore uslovima konkursa koji će raspisati ReCOMed
7. Za ocjenu kvaliteta ulja iiproizvoda od masline, kao i za ostale takmičarske aktivnosti (najljepši tekst o maslinama, najljepši maslinjak...) formiraće se žiri od stručnjaka izvan organizacije .
8. Svake godine u maju mjesecu, usvajaće se izvještaj o radu za prethodnu, a u novembru, plan rada za narednu godinu.
9. Svaki od predstavnika zemalja članica, predstavio je svoje aktivnosti u matičnoj zemlji i upoznao Upravu na kom su nivou aktivnosti na osnivanju Saveza gradova masline u njihovim državama.
10. Pod razno, razgovaralo se o problemima u proizvodnji, organizovanju manifestacija, radu na nekim projektima.

Na kraju sjednice, potpredsjednik Organiazcije, Enriko Lupi, pozdravio je sve u Crnoj Gori i zrazio želju da posjeti našu lijepu zemlju.

V.Đ.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo