OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Podrška poljoprivrednim proizvođačima u opštini Kotor


29.08.2018. U sali Skupštine Opštine Kotor, u Palati Bizanti, održan je sastanak poljoprivrednih proizvođača i predstavnika lokalne uprave, kako bi se razgovaralo o mogućnostima i planiranim sredstvima za podršku razvoju poljoprivrede na teritoriji opštine.
Sastanku su prisustvovali : potpredsjednica, Ljiljana Popović Moškov, potpredsjednik Mišo Samardžić, Vladimir Bujišić, načelnik Sekretarijata za privrednu djelatnost, komunalne poslove i saobraćaj, Budo Vasić, savjetnik za poljoprivredu. Skup je pozdravila i predsjednica Skupštine, Dragica Perović.


Više nego prošle godine istim povodom, okupili su se da čuju i učestvuju u diskusiji sa čelnicima Opštine u vezi sa pitanjima planiranja Mjera razvoja poljoprivrede na teritoriji opštine.
Odlukom Skupštine, pred kraj prošle godine, obezbijeđena je podrška u vidu novčanih donacija pojedincima i Udruženjima koji ispunjavaju uslove konkursa. Zbog objektivnog kašnjenja sa raspisivanjem Konkursa za dodjelu sredstava podrške poljoprivrednim proizvođačima u opštini Kotor, ali i zbog nespremnosti naših ljudi da brzo stupe u akciju, svega 20% sredstava je raspodijeljeno, ostalo je izgubljeno za poljoprivredu.
Nisu to jedini razlozi, procedura ispunjavanja papira i registrovanja gazdinstva/proizvodnje, svakako opterećuje naše male proizvođače,.
Nadamo se da će ih ove godine biti još više, a Društvo će pomoići koliko je to moguće, svakome ko se obrati.

I jedna i druga strana, složile su se da sredstava za sada ima dovoljno, te da se mora dobro isplanirati njihova raspodjela. Ove godine 80000 € za poljoprivredu, ne bi trebalo ostaviti neiskorištene, tim prije što se ova sredstva ne mogu prenijeti u narednu godinu, već se nepovratno prebacuju u druge linije budžeta.

20180829_120214.jpg
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo