OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Javni poziv MPRR za podršku razvoju poljoprivrede


18.05.2018.
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, raspisalo Javni konkurs za dodjelu sredstava za podršku razvoju poljoprivrede (maslinarstva).
Detaljnije o tome, iz obavještenja MPRR koje je jutros stiglo našem Udruženju.

Podršku za 2018. godinu, koristiće poljoprivredni proizvođači za zasade pod maslinom, vinovom lozom, ljekovitim i aromatičnim biljem .

Ove godine je izmijenjena je procedura za podnošenje Zahtjeva za podršku (Zahtjev) pa je potrebno slijediti uputstva. radiotklanjanja nedoumica i nejasnoća, maslinari se mogu pobratiti Udruženju ili, direktno nadlećnoj službi u MPRR

Ako korisnik ispunjava uslove propisane Javnim pozivom, potrebno je da:

1) Pozove službenika iz Odjeljenje za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji I zakaže sastanak na kojem će popuniti Zahtjev )dokumentacija na sajtu MPRR i kod službenika).

2) Na zakazani sastanak sa sobom je potrebno donijeti sledeću dokumentaciju:

  • Kopiju lične karte podnosioca zahtjeva/odgovorne osobe odnosno ovlaštenog lica
  • Ako su podnosioci zahtjeva u statusu pravnih lica, neophodno je dostaviti kopiju Rješenja iz CRPS ne stariju od 6 mjeseci.

3) Ako je podnosilac Zahtjeva organski proizvođač, onda na istom obrascu popunjava i Zahtjev za podršku u organskoj proizvodnji (dokumentacija za ovaj Javni poziv data u prilogu).

4) Zahtjev mogu podnijeti u bilo kojem Odjeljenju za savjetodavne poslove nevezano od mjesta prebivališta/zasada.

5) Popunjavanje Zahtjeva je proces koji može trajati 1 do 2h. Preporuka je da, zbog velikog broja korisnika, to urade što prije kako ne bi došli u situaciju da zbog nemogućnosti dobijanja termina i neblagovremeno popunjenog zahtjeva, propuste priliku za apliciranje.


Savjetodavna služba u biljnoj proizvodnji za Boku, Mileva Marić 069 335 175

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo