OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

Malo ali odlično


02.11.2017.20171028_124512.jpg

Prvo ulje iz mlina Maslinarskog društva Boka, odličnog kvaliteta. I brača miriše na svježe voće.

Ljubav prema maslini i selu, uči se od malih nogu Iskreno uživanje Mlinar gleda svoja posla 
Prve količine masline prerađene u mlinu našeg Društva, dale su ulje odličnog kvaliteta. Ubranu maslinu, u malim količinama donijelo je nekoliko maslinara iz Gornjeg i Donjeg Grblja.
To su za sada male količine (najviše je bilo 135 kg) zdravog, ubranog (tresenog) ploda, uglavnom Lumbardeške i Crnjake (žutica stiže nešto kasnije). Kvalitet ulja, prije svega, određuje kvalitet sirovine, način ubiranja ploda, uslovi transporta i brzina i način prerade.
Ivanda iz Tivta, Popovići iz Zagore, Petović iz Bonića mogu biti prezadovoljni kvalitetom ulja. Randaman od 13% u prvim danima berbe, viši od uobičajenog.

Udruženje posjeduje Mini Food laboratoriju za osnovnu procjenu kvaliteta ulja (peroksidni broj i % masnih kiselina) ali je, zbog skupoće i teško dostupnih agenasa, ova prva provjera ostavljena za bolja vremena.

Licencirana laboratorija u Baru (Stoja Ljutica) pruža usluge hemijeske i organoleptičke provjere kvaliteta, što su obaveze proizvođača prije stavljanja ulja u javnu prodaju (pijace, restorani, prodavnice, javni punktovi...).
Zakon o maslinarstvu i Pravilnik o deklarisanju ulja, obavezuju proizvođača da izvrši sve provjere kvaliteta prije nego zatraži dozvolu za prodaju ulja, koju izdaje i potpisuje MPRR.

Predviđene kazne za nepoštovaoce (na to smo upozoravali naše proizvođače nebrojeno puta, već godinama) ogromne su. Ovo se naravno, ne odnosi na one koji proizvode za sopstvene potrebe i prodaju ulje na kućnom pragu ali, preporuka Društva je da svako izvrši provjeru kvaliteta svog ulja kako bi i sam znao što jede.

S tim u vezi, planiramo održavanje informativne radionice na kojoj će nas, sa zakonskim obavezama proizvođača detaljno upoznati Zoran Dašić, republički inspektor.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo