MDBoka na Prvom svjetskom prvenstvu u branju maslina


22.10.2017.
U Postirima na Braču (Republika Hrvatska), održano je Prvo svjetsko prvenstvo u branju maslina  https://vimeo.com/194031022
Na poziv Turističke zajednice općine Postira, Maslinarsko društvo Boka je uputilo četvoročlanu ekipu (dva muškarca i dvije žene) kao svoje predstavnike na ovom novom i neobičnom takmičenju.Oni su se borili za jednu od medalja protiv, berbi vičnih Bračana, Italijana, Grka, Slovenaca i još četiri ekipe. Naša ekipa zauzela je peto mjesto.
U svakom slučaju, sa medaljom ili bez nje, Crna Gora je ušla u istoriju, kao jedan od prvih učesnika na ovom prvenstvu.Zahvaljujući srdačnom pozivu gospođice Ivane Jelinčić, Društvo je dobilo lijepu priliku da zajedno sa predstavnicima devet zemalja, učestvuje na ovom interesantnom takmičenju, čiji cilj nije isključivo berba masline, već promocija mjesta i načina života njegovih stanovnika, u što spadaju i kulturne i tradicionalne vrijednosti.
Svi komplimenti, ideja je odlična, organizacija bez greške, ljudi srdačni i gostoljubivi.
Ekipu iz Boke, koja se borila u oštroj konkurenciji protiv vještih berača, predstavljala su dva mlada para: Ivan Đukić/Jelena Božić i Ivan Mirković/Marina Marić,Benaković iz Kotora.
Raspored_ekipa_na_Prvom_svjetskom_prvenstvu_u_branju_masline_na_Bra_u.jpg 
Ekipa_iz_Crne_Gore_ispred_reklamnog_panela.jpg

Kapiten_ekipe_Ivan_uki_zasadio_je_maslinu.jpg 
Sa Brača su se vratili bez medalje ali Puni lijepih utisaka, ostvarili niz koantakata sa predstavnicima sličnih Udruženja, donijeli neka nova saznanja i prije svega, stekli nova, korisna iskustva.
web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo