OGLAŠAVANJE

Štefica Seratlić, Zabrđe, Luštica

+38267391093/+38231632234 Domaći proizvodi od mesa i mlijeka, maslinovo ulje. Organizovanje porodičnih, turističkih i poslovnih ručkova; smještaj u apartmanima u Zabrđu i Baošićima.

U posjeti našim maslinarima


09.10.2017.20171008_121454.jpg
Naš poznati hirurg, dr. Ivan Ilić, na svom imanju u Donjim Ilićima gaji stare sorte maslina i vinove loze. Izuzetan stručnjak u svojoj struci, nakon napornog rada, slobodno vrijeme posvjećuje obnovi i uvećanju naslijeđenog maslinjaka. Zajedno sa sinovima i suprugom otpočeo je renoviranje konobe, sve onako, kako je ,,nekad bilo".


Na poziv dr Ilića, obišli smo maslinjak u Donjim Ilićima koji je u fazi obnove i uvećanja, ali i maslinjake u Gornjim Ilićima, koji su pravi raj na zemlji. Rezultat su velike ljubavi i bezgranične posvijećenosti njihovih vlasnika.
Stara maslina, za koju je još davno čuo od oca da je sorta Tarantela, redovno rađa i predivno izgleda. Razmnožio je ovu sortu s namjerom da svoj zasad odomaćenih sorti: Žutice, Lumbardeške i Crnjake, uveća za još stabala masline, onih sorti koje su se ovdje već nalazile.
Staru konobu preurediće za kušaonicu ulja i vina jer time želi da ispuni svoje slobodno vrijeme.
Masline je navodnjavao i đubrio. Plodovi su jedri, zdravi. Na žutim pločama nema maslinine muve, iako ima dosta ulovljenih jedinki narandžaste mušice, što nije čudno ako se uzme u obzir da na imanju ima i smokve i vinovu lozu i drugevoćne vrste.
Uskoro planira berbu i proizvodnju ulja, u malim količinama ali odličnog kvaliteta.

 

web counter

Apartmani Stojković, Zabrđe

Apartmani Stojković, Zabrđe

www.apartmaninovakovic.com

Apartmani Novakovic

Maslinjaci u Šišićima

Maslinjaci u Šišićima

Opstina Tivat

Opstina Herceg Novi

Opstina KotorInterreg Logo